TEKENEN/SCHILDEREN EN BEELDHOUWEN NAAR HET DIER

Iedereen heeft wel een (huis)dier waar hij veel van houdt. Door de eeuwen heen hebben veel kunstenaars zich laten inspireren door de grote schoonheid die zij uitstralen. In de eerste les bezoeken wij het Natuurhistorisch Museum Maastricht en laten ons daar inspireren door de vele mooie objecten.
In de daaropvolgende 6 lessen gaan we de ene week tekenen/schilderen en de andere week beeldhouwen.
Je leert meerdere technieken om het dier uit te beelden en tevens ga je op zoek naar je eigen expressie kracht.
Door het tekenen zul je beter leren beeldhouwen en door het beeldhouwen zul je het tekenen beter meester worden. Kijken, Voelen, Vertalen…..kortom: een intens proces!

Tekenen/schilderen
In het twee dimensionaal werken begin je met het tekenen van een (opgezet) dier in houtskool, bister of inkt en eindig je met het maken van een schilderij in acryl, olieverf of ei tempera.

Beeldhouwen

In het driedimensionaal werken starten we met het maken van vele schetsen in klei en eindigen we met een poze die uitgewerkt wordt in een iets groter formaat. We werken in klei, was en/of plastiline.
De twee verschillende disciplines vullen elkaar uitmuntend aan, het dier zal op vele manieren een grote inspiratiebron zijn!

Wat
gemengde cursus van 7 lessen (3 lessen tekenen/schilderen in het NHM, 3 lessen beeldhouwen in Kumulus + 1 les bezoek Natuurhistorisch Museum Maastricht)

Wie
De cursus is geschikt voor iedereen! (beginner én gevorderde vanaf 8 jaar)

Wanneer
zaterdag 4 februari 2017 telkens 13.30 – 16.30u.

Docenten
Marte Hameleers: tekenen/schilderen
Elisa Amadeus Puts: beeldhouwen

 

kies en schrijf je in:

select

Cursus details:

Cursuscode:15103.61
Lessen:7
Leeftijd:8+
Cursusdag:zaterdag
Startdatum:4 februari 2017
Docent(en):Marte Hameleers
Tijd:13:30 - 16:30
Locatie:Kumulus Herbenusstraat

Cursus prijs:

Om de actuele prijs te kunnen berekenen hebben we onderstaande gegevens van de cursist nodig. Vul hieronder geboortedatum en gemeente in en klik vervolgens op de knop bereken prijs.
Geboortedatum:
Gemeente: