Veelgestelde vragen

 

Hier vind je antwoorden op de meest gestelde vragen.

Staat jouw vraag er niet bij, stuur dan een mail naar  info@kumulus.nl of bel met 043 350 56 69 (St. Maartenspoort) of 043 350 56 56 (Herbenusstraat). We helpen je graag verder!


1. Kan ik op ieder moment stoppen met een cursus?
Nee, dat kan niet. In onze algemene bepalingen is vastgelegd dat je voor een heel cursusjaar bent ingeschreven. Je kunt alleen tussentijds stoppen en het cursusgeld gedeeltelijk terugkrijgen als dat vooraf is afgesproken met Kumulus of in bijzondere gevallen, zoals ziekte (doktersverklaring is nodig) of verhuizing buiten het werkgebied van Kumulus (met bewijs van uitschrijving uit gemeente Maastricht of Heuvelland).
Je bent als cursist voor minimaal een jaar ingeschreven en die inschrijving wordt daarna stilzwijgend verlengd. Vanaf het tweede cursusjaar geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Artikel 2 BEËINDIGING CURSUS
• De inschrijving voor een cursus geldt voor minimaal een jaar en wordt daarna stilzwijgend verlengd. Vanaf het tweede cursusjaar geldt een opzegtermijn van een maand.
• Cursisten die de inschrijving willen beëindigen moeten zich aan het einde van het cursusseizoen schriftelijk uitschrijven vóór 1 juli. Cursisten die zich na 1 juli uitschrijven wordt administratiekosten, zijnde een maand cursusgeld, in rekening gebracht.

Artikel 2.2 Het tussentijds beëindigen van een eerste jaarcursus
• Tussentijds beëindigen van een cursus met teruggave van een deel van het cursusgeld, is alleen mogelijk wanneer dat vooraf bij de start van het cursusjaar met de betrokken cursist is overeengekomen.
• Tussentijds uitschrijven, met restitutie, kan alleen plaatsvinden bij verhuizing buiten het werkgebied van Kumulus of bij aantoonbare medische redenen.
Voor restitutie bij aantoonbare medische redenen dient de cursist een schriftelijk verzoek te richten aan de directie. Daarna volgt een reactie over eventuele teruggave van een deel van het cursusgeld.

2. Hoe kan ik mijn inschrijving beëindigen?
Voor het beëindigen van je inschrijving stuur je een e-mail naar cursistenadministratie@kumulus.nl of een brief naar het volgende adres:

Kumulus
T.a.v. de Cursistenadministratie
Postbus 1992
6201 BZ Maastricht
 
3. Hoe kan ik inschrijven voor een cursus?

• Via onze website www.kumulus.nl.
Weet je nog niet zeker welke cursus je wilt gaan volgen, bekijk dan eerst op de site alle mogelijkheden en kies de cursus die het beste bij je past. Voor een volledig overzicht klik je op de voorpagina in het menu in de bovenbalk op de afdeling waarin je geïnteresseerd bent. Als je bijv. op ‘Muziekschool’ klikt, krijg je vervolgens alle richtingen te zien die daar worden aangeboden. Denk aan ‘Instrumentale lessen’, ‘Vocale lessen’ of ‘Componeren/Arrangeren’. Klik op een van deze opties en je krijgt een volledig overzicht van de betreffende cursussen te zien. Ook daar kun je weer doorklikken op een specifieke cursus voor gedetailleerde informatie. Onderaan die pagina staat de button ‘Meld je aan’. Als je daarop klikt, verschijnt automatisch een inschrijfformulier. Je vult dat volledig in en verzend. Let op: de inschrijving is pas definitief als je van ons een e-mail ontvangt waarmee de inschrijving wordt bevestigd. Weet je al welke cursus je wilt gaan volgen, dan kun je op de voorpagina van onze website in het zoekvak de naam van deze cursus ingeven.

• Aan een van onze balies. Daar krijg je een papieren inschrijfformulier. Je kunt dit ter plekke invullen en afgeven, of thuis invullen en opsturen naar:

Kumulus
T.a.v. cursistenadministratie
Postbus 1992
6201 BZ Maastricht

4. Hoe geef ik een adreswijziging door?
Stuur een e-mail met je adreswijziging naar cursistenadministratie@kumulus.nl of stuur een brief naar het volgende adres:

Kumulus
T.a.v. cursistenadministratie
Postbus 1992
6201 BZ Maastricht

5. Hoe kan ik een les- of cursusmutatie doorgeven?
Je kunt een mutatieformulier afhalen bij een van onze balies of invullen via de website. Voor mutatie via de website doe je het volgende: ga naar de voorpagina van de site en klik in het bovenste menu op ‘Downloads’. In de lijst die je vervolgens ziet, klik je op ‘Mutatieformulier’. Je vult dat formulier digitaal in en drukt het af. Daarna kun je het ingevulde formulier afgeven bij een van onze balies of per post sturen naar:

Kumulus
T.a.v. de administratie
Postbus 1992
6201 BZ Maastricht

6. Ik ben ingeschreven. Wanneer hoor ik op welk moment de lessen beginnen?
Bij groepscursussen krijg je minimaal een week voor het begin van de lessen een oproepbrief met de startdatum. Bij individuele cursussen neemt de docent telefonisch of via e-mail contact met je op.

7. Moet ik zelf een instrument aanschaffen?
Je mag natuurlijk zelf een instrument kopen, maar het hoeft niet. Bij inschrijving kun je aangeven of je gebruik wilt maken van een huurinstrument. Je moet er wel rekening mee houden dat niet alle instrumenten te huur zijn. Op onze site vind je onder ‘Muziekschool’ > ‘Huurinstrumenten’ een overzicht van alle huurinstrumenten en de actuele huurprijs.

8. Is er een wachtlijst voor muzieklessen?
Als je in de gemeente Maastricht woont, is er voor sommige instrumenten een wachtlijst. Deze wachtlijst kan per seizoen verschillen. Wij kunnen helaas niet op voorhand zeggen voor welke instrumenten een wachtlijst geldt. Wij proberen er uiteraard alles aan te doen om de wachtlijsten te beperken. Het is altijd verstandig je zo vroeg mogelijk in het seizoen in te schrijven. Word je desondanks op een wachtlijst geplaatst, dan krijg je daarvan bericht. In andere gemeenten dan Maastricht is het plaatsen op wachtlijsten afhankelijk van subsidieafspraken met de betreffende gemeente.
 
9. Waar meld ik me ziek?
Ziekmeldingen geef je door aan onze baliemedewerkers. Hun telefoonnummers zijn: 043-350 56 69 (St. Maartenspoort) of 043-350 56 56 (Herbenusstraat).

10. Wanneer begint het nieuwe cursusjaar?
Kumulus volgt het vakantierooster van het basisonderwijs in de regio. Dit rooster is te vinden op onze site onder ‘Over Kumulus’ > ‘Openingstijden en vakanties’.

11. Wanneer vinden de lessen plaats?
De lesroosters van onze kunstscholen zijn op onze website te vinden onder ‘Downloads’ > ‘Algemeen’. Voor individuele muzieklessen maak je afspraken met de docent.

12. Kan ik een proefles volgen?
Wanneer je een proefles wilt volgen dan kun je dat bij een van onze balies regelen. Onze medewerkers informeren de docent dan over jouw aanwezigheid in de les.

13. Waar vinden de lessen plaats?
De lessen worden op verschillende locaties gegeven. Als je een klassikale cursus volgt, dan staat de locatie in de oproepbrief. Je kunt de locaties ook vinden in de lesroosters. Kijk daarvoor op onze site onder ‘Downloads’. Als je individuele muziekles volgt, dan geeft de docent je de locatie door.

14. Krijg ik individueel les of in een groep?
Vrijwel alle lessen zijn klassikaal. Ook bij de Muziekschool wordt standaard groepsles gegeven aan beginnende leerlingen. Individuele muzieklessen blijven echter mogelijk.  

15. Wanneer en hoe moet ik betalen?
Bij inschrijving kies je de betaalwijze, namelijk:
 • Betaling ineens, door middel van een betalingsopdracht
•    Betaling ineens, door middel van automatische incasso
•    Betaling in 8 termijnen, uitsluitend mogelijk via automatische incasso
Dit zijn de incassodata:
22-11-2016
23-12-2016
25-01-2017
24-02-2017
24-03-2017
25-04-2017
25-05-2017
23-06-201
 •  Betaling in 2 of 4 termijnen, door middel van automatische incasso (alleen voor korte cursussen, betaaltermijnen afhankelijk van het aantal lesweken).

  Kumulus stuurt ongeveer medio oktober een factuur waarin staat aangegeven hoe de betaling wordt verricht. In deze factuur vind je ook alle gegevens die je moet vermelden bij betaling via betaalopdracht.
  Schrijf je pas na 11 oktober in voor een cursus in het lopende cursusjaar, dan is betalen in termijnen helaas niet meer mogelijk. Met uitzondering van korte cursussen

  16. Waar kan ik parkeren?
  Voor cursisten die lessen volgen aan de Herbenusstraat is er parkeergelegenheid op het terrein voor Kumulus. Het parkeertarief bedraagt daar €1, - per les. Volg je lessen aan St. Maartenspoort, dan kun je voor het gebouw parkeren. Daar geldt echter een parkeertarief van € 2,60 per uur.
  In de buurt zijn er goedkopere alternatieven: Parkeergarage De Griend

  17. Ik ben student, kan ik ook korting krijgen?
  Ja, in sommige gevallen biedt Kumulus interessante kortingen voor studenten. Je leest er alles over via deze link >>