Theaterschool

Algemeen

Jeugdtheaterschool (JST) Partoet

De planken op? Of toch liever achter de schermen? Het kan allemaal. In onze Beginnersgroepen, onze basiscursus, ontdek je dat toneelspelen ontzettend leuk is om te doen. Het doel is jou je
vrij te laten voelen op het toneel. In onze Presentatie- en Productiegroepen word je ook aangesproken op je ‘makerkwaliteit’: doen, ervaren, ondergaan, luisteren, kijken en
analyseren, het komt allemaal aan bod.

Coördinator

Afdelingscoördinator van de Theaterschool is
Jetze Jansma, 06 212 53 070.
 

Kom erbij!

Je wilt spelen. Applaus krijgen. Je zelfvertrouwen vergroten. Improviseren. Iemand wel eens een dikke filmsmakkerd geven. Zingen. Dansen. En buigen. De Theaterschool van Kumulus biedt je een mooi podium.

Ons aanbod
Ons aanbod is breed. Van spelen tot bedenken en maken. En lessen voor jong en oud. Zo biedt  jeugdtheaterschool Partoet lessen voor kinderen en jongeren vanaf 8 tot 18 jaar. En er zijn prestatie- en productiegroepen waar je naast speler, ook theatermaker bent. Ook bij de Musicalschool kun je al vanaf 8 jaar terecht. Voor volwassenen hebben we aparte theater- en musicallessen.

De Theaterschool bestaat uit de Jeugdtheaterschool Partoet, de Musicalschool, toneel voor volwassenen en de Landelijke Oriëntatiecursus Theateropleidingen (LOT).

Uit het vak
Je leert van mensen uit het vak: onze docenten staan allemaal zelf op de planken of werken als regisseur in zowel het professionele als amateurcircuit.

Praktisch
Je kunt je het hele jaar door online inschrijven voor de theatercursussen. Na inschrijving krijg je een bevestiging van je aanmelding. Als de cursus vol zit, komt je naam op een wachtlijst te staan. Als er genoeg aanmeldingen zijn proberen we een extra cursusgroep op te richten.  Het kan zijn dat er binnen het aanbod wijzigingen zullen plaatsvinden van docenten, data of tijdstippen. Houd daarom altijd deze website in de gaten. De lessen van de Theaterschool vinden plaats bij Kumulus aan de Herbenusstraat 89 in Maastricht.

Vragen?
Met vragen over de Theaterschool kun je altijd terecht bij Jetze Jansma, coördinator van de Theaterschool, via 06 21 25 30 70.
 

musicalschool

Zingen. Of toch liever dansen. Toneelspelen is misschien ook wel leuk. Keuzes maken: altijd lastig.
Gelukkig hoef je dat bij de Musicalschool niet te doen. In onze cursussen leer je (nog beter) zingen, dansen én spelen. Onze docenten gaan graag met je aan de slag.

Onze cursussen zijn er voor jong en oud, beginners en gevorderden, Nederlandstaligen en English speakers.

Showen maar
Van Mamma Mia en Shrek tot Folie Rouge en Sister Act. Onze Musicalschool laat ook graag van zich  horen. Ieder jaar laten we aan iedereen zien en horen wat we in een jaar hebben geleerd en waar we een jaar lang aan hebben gewerkt.

Meer informatie
Wil je meer weten over onze musicalopleidingen? Bekijk ons musicalaanbod.
Of neem dan contact op met Christianne Neven via kumulusmusical@hotmail.com of 06-21 47 90 98. 

Kumulus Facebook