Agenda

Orlando Festival 2017

Orlando Festival 2017

Het internationale kamermuziek festival en concours vindt dit jaar plaats op 10-20 augustus.

Liefhebbers van kamermuziek die niet (meer) aan actieve muziekbeoefening doen, kunnen hun hart ophalen op het Orlando Festival. De bijzondere sfeer, de unieke locatie en de prachtige Zuid- Limburgse omgeving maken van het Orlando Festival een unieke ervaring! Kom één dag langs op Rolduc of boek meerdere dagen op het festival. Er zijn twee inspirerende concerten per dag en talloze openbare evenementen, zoals master classes, lezingen, lessen en repetities.

Amateurs van alle leeftijden en niveaus, conservatoriumstudenten of jonge professionals (die laatste categorie komt dan in de masterclass) zijn welkom. Wel is een goede voorbereiding van belang om optimaal te profiteren van de lessen. De inspirerende Orlando musici geven graag les aan je ensemble, in alle mogelijke samenstellingen- van duo tot nonet– , en in alle stijlen. Je kunt zelf het aantal lessen bepalen, en ook aangeven van wie je graag les krijgt. Bovendien is er nu ook nog de mogelijkheid om naast de ensemble lessen privélessen te krijgen. NIEUW! AD HOC OP ORLANDO Het is nu ook voor individuele amateurmusici mogelijk om deel te nemen aan het Orlando Festival. Je kunt met een door ons samengesteld ensemble gedurende een verblijf van 5 dagen les krijgen van de Orlando musici. DEADLINE INSCHRIJVING IS 1 JUNI 2017 Inschrijven >>

ORLANDO ZANG
Zangeressen en zangers zijn van harte welkom op het Orlando Festival! Amateurs van alle leeftijden en niveaus, conservatoriumstudenten of jonge professionals (die laatste categorie komt dan in de masterclass). Je ontvangt lessen van de Belgische tenor en ervaren masterclass docent Axel Everaert, en als je niet met een eigen pianist kunt komen (want duo’s zijn nu ook als ensemble welkom op Orlando) dan werk je met de Canadese pianist Clark Schaufele.

CONCERTEN
De prachtige concerten worden verzorgd door 27 musici uit Nederland, België, Duitsland, Canada, de Verenigde Staten, Engeland, Polen en Rusland. Gerenommeerde ensembles zoals het Osiris Trio en het Rusquartet (Moskou) zullen veelvuldig concerteren, lessen en masterclasses geven. De soloblazers die in 2016 zeer succesvol deel uit maakten van het Orlando Festival en van de Gruppo Montebello komen allen terug in 2017. De programmering van de concerten in Zuid Limburg en omstreken wordt gekenmerkt door een zeer grote variatie in het aanbod van interessante kamermuziek, in hoogkwalitatieve uitvoeringen. Er zijn 12 avondconcerten, 10 middagconcerten en meer dan 20 regioconcerten! Het repertoire van Orlando bestrijkt 4 eeuwen, van Bach via de klassieken zoals Haydn, Mozart, Beethoven en Schubert naar de romantiek met werken van Brahms en Tsjaikovski tot de belangrijkste componisten van de 20ste eeuw, zoals Bartok, Stravinsky, Messiaen en Stockhausen en uitmondend in nieuwe werken, geschreven in de 21ste eeuw.

Het festival vindt plaats op verschillende locaties in Zuid Limburg, voor meer info: http://www.orlandofestival.nl/

Donderdag 10 Augustus t/m zaterdag 12 augustus 20:00 tot 23:00uur