Een ogenblik geduld a.u.b.
Zoeken English

Theater Na de Dam - jongeren editie Maastricht

zaterdag 4 mei 21:00 - 22:00

Theater Na de Dam maakt herinneringen invoelbaar en houdt deze voor jong en oud levend. Centraal staat het doorgeven en vertellen van verhalen van de oudste generatie aan de jonge generatie. Jongeren in de leeftijd tussen 12 en 18 jaar gaan, onder begeleiding van Celine Daemen (theaterregisseur), in gesprek met ouderen over hun herinneringen aan hun buurt of stad tijdens WOII.

Over een paar jaar is deze oudste generatie verdwenen en voor veel jongeren is dit bij uitstek de manier om zich aan deze geschiedenis te verbinden. De jongeren geven vervolgens in een voorstelling vorm aan hun perspectief op deze verhalen. De voorstelling die voortkomt uit het project, vindt op 4 mei plaats, na de Nationale Dodenherdenking.

Theater Na de Dam is een jaarlijks en landelijk project dat inhoud en diepgang geeft aan de dodenherdenking. Het maakt ook onderdeel uit van het gezamenlijke project VRIJ met Centre Céramique. Met VRIJ! willen we bewustwording creëren. Oorlog is niet alleen WO2, we maken het nog dagelijks mee in het nieuws en ondervinden dat er vluchtelingen in ons land zijn. Dat is niet iets van 75 jaar geleden, maar iets dat nu plaatsvindt en ons kan verbinden. De verhalen over WOII komen overeen met de verhalen van de vluchtelingen van nu. Hebben we iets geleerd van de geschiedenis… Dat is de grote vraag!

22 juni opent er een grote tentoonstelling in Centre Céramique waar de persoonlijke oorlogsverhalen (film) verhalen van toen en nu worden verteld.

Meer informatie: Heidi.vos@kumulus.nl

Aanmelden: Theater aan het vrijthof

Toegang € 10,- / € 5,- < 12 jaar

Locatie: Theater Kumulus, Herbenusstraat 89.