Een ogenblik geduld a.u.b.
Registreren / Inloggen Zoeken English

Bruis

 

Muziekfestival Bruis is back in town!

En Kumulus heeft een vol programma op 1 en 2 September, van 14 – 18 uur.

Kom naar onze stage 2. Pop, rock, jazz, sing-a-song writers en een tikje klassiek.
Laat je verrassen door deze aanstormende talenten,
meevoeren door het enthousiasme en geniet van de liefde voor muziek!

 

Klik hier voor het programma van zaterdag
Klik hier voor het programma van zondag

 

Op zoek naar jouw talent?

Naast de muziekoptredens zijn er ook creatieve workshops in een van de loodsen.
Ook kun je hier informatie krijgen over Kumulus.

 

 

Zaterdag 1 september, Stage 2

 

 

14.00u - 14.30u The Hatbangerz

Het is een kleurrijke classic rock band waarbij alle leden zingen. In januari 2014 ontstond de band met toetsenist Mickey samen met de gitaristen Pepijn en Laurent. Al snel kwam drummer Guyon bij de band. Sinds vorig jaar is Mickey fulltime gitarist en kwam Ryan de band versterken op toetsen.

Bekijk de band op Youtube

 

14.35u - 15.05u Angry Men

Bezeten muzikanten: Frank op drums - keihard de beste, Agnes op toetsen - blond en scherp, Rob op de gitaar - onbedwingbaar en lekker en Hanneke reikt tot grote hoogten als nieuwe zangeres. Verder nog bassist Marcel die zijn groovende bassriffs met chirurgische precisie speelt. Dit is een band die ver terug-gaat en onstond uit Opel Korsakov en Sam Sam.

 

 

15.10u - 15.30u Beau van Cleef en Bente Coenegracht

Bente en Beau volgen de talentenklas van Kumulus. Zij zingen hun favoriete pop & soul nummers, bege-leidt op de gitaar door Thom Frijns.

Bekijk Beau van Cleef op Youtube

 

15.35u - 16.00u Aïcha Cherif

Deze jonge Maastrichtse singer-songwriter met internationale allure trad op op Pinkpop 2018. Ook kan zij de Venlose Zomerparkfeesten, Valkhof en Lowlands van haar bucketlist afstrepen. In 2016 heeft zij de finale van de Kunstbende, in de categorie muzie, gewonnen. Ze wordt omschreven als een kruising tus-sen Lianne LaHavas en Jeff Buckley.

Bekijk Aïcha Cherif op Youtube

 

16.15u - 16.45u Gapyear

Gapyear is de band rond de jonge singer-songwriter Wybe Zijlstra. Deze enthousiaste band speelt pop/lichte rock. Zowel covers (vooral jaren’60 en’70) als eigen nummers, geschreven door Wybe. De eigen nummers van deze Kunstbende winnaar kenmerken zich door een ietwat melancholisch ‘randje’.

 

 

17.00u - 17.30u Kumulus Strijkorkest

Het Kumulus Strijkorkest is hét orkest voor jongeren en volwassenen in Maastricht. Naast eigen concerten speelt het orkest regelmatig samen met andere muzikanten zoals symfonieorkesten, bands en zangers. Het gevarieerde repertoire - poprock, jazz en klassiek - is dan ook regelmatig te horen op ver-schillende zuid Limburgse podia.

 

17.40u - 18.00u Frankie Nova

Frankie Nova is een songwriting duo uit Maastricht met een repertoire geïnspireerd door pop, folk music en de klanken uit Latin America.

Bekijk Frankie Nova op Youtube

 

 

 

 

 

Zondag 2 september, Stage 2

 

 

14.00u - 14.30u Soul and Pepper

Een toffe soulband! Een combo, blazers en een zangeres, Soul/Disco en funk muziek, wat heeft een mens nog meer nodig? Come and feel the groove!

 

14.40u - 15.10u The SLIM Vitzkids

Bigband the SLIM Vitzkids, is een van de van de weinige orkesten in Nederland die je letterlijk en figuurlijk ziet groeien. Deze band staat o.l.v trompettist Marc Huynen en speelt swingende, groovy composities van oa. Art Blakey, Joe Zawinul en Herbie Hancock. De band speelde al met beroemde muzikanten zoals Anton Goudsmit en Eric Vloeimans. De leeftijd van deze muzikanten varieert tussen de 8 en 16 jaar en zijn leerlingen van de muziekscholen uit Heerlen, Aken en Maastricht.

 

 

15.30u - 15.45u Stephanie Habets & Danique Nelissen

“Samen muziek maken is het mooiste wat er is”, aldus Stephanie Habets en Danique Nelissen (17 jaar). Zij zijn al van kleins af aan bezig met muziek. Stephanie zingt vanaf haar zesde. Zij werd tweede in de finale van The Voice Kids. Danique speelt sinds haar negende piano. Vandaag spelen zij een mix van covers, overgoten met een eigenwijs sausje. Laat je verrassen!

Bekijk Stephanie en Danique op Youtube

 

16.00u -16.30u Curve

Curve is een 5-koppige popband. Zangeres Sasha is ook bassist en schrijft eigen songs. Djamal speelt naast gitaar ook wel eens bas. Verder bestaat de band uit Eline op gitaar, Dylan op drums en sinds be-gin 2018 speelt Timothy keyboards bij de band.

 

16.40u - 16.55u Merel van den Boogaard

Merel, 15 jaar en wonend in Maastricht, is al met zingen bezig zolang ze zich kan herinneren. Vanaf haar 10e is ze haar muzikale grenzen aan het verkennen. Ze speelt gitaar, piano en schrijft haar eigen popliedjes. In 2014 heeft ze deelgenomen aan de Voice kids en heeft sinds die tijd al twee keer in de regiofinale van kunstbende gestaan. Waarbij ze in 2015 een derde plek heeft bemachtigd. Momenteel is ze ook actief als zangeres van de Maastrichtse band ‘Priceless’.

Bekijk Merel op Youtube

 

 

17.00u - 17.15u Jaïse en Eva

Zangeres /pianiste Jaïse de Leeuw (15 jaar) vertaalt haar daily-life ervaringen in bestaande nummers. Rock, Indie of top 40 hits worden op het einde van de dag door haar ge-Jaïse-ified. Samen met Eva Reneman (gitaar) heeft het duo de unieke singer/songwriter vibe.

Bekijk Jaïse en Eva op Youtube

 

17.30u-18.00u Offbeat

Zangeres Marloes en gitarist Jacques vormen de vaste basis van de popband Offbeat. Toetsenist Vasili en bassist Lucas versterken de band samen met Didianne, een gitariste die ook nog kan zingen. Drum-mer Nico kwam als laatste bij de band.

Bekijk Offbeat op Youtube