Op deze pagina staan projecten en initiatieven van 'cultuurmakers' die in 2020 hebben plaatsgevonden. Grote projecten zoals De Onzichtbare Collectie van Marres waarin inwoners van Maastricht een podcast inspreken met een verhaal over hun favoriete kunstwerk. Of een klein intiem initiatief zoals het Meezingconcert voor ouderen in de wijk Heer. Samen kerstliedjes en ander populair repertoire zingen vanaf het balkon of voordeur.

Allemaal initiatieven waaraan iedereen kan meedoen. Dit zijn ideeën waar wij als Cultuurmakers Maastricht volmondig "ja" tegen zeggen. Dit soort projecten ondersteunen wij met onze expertise, verbindingskracht en netwerk. 

 1. Marres, Huis voor hedendaagse Cultuur
  Project: De Onzichtbare Collectie
 2. Buurtopera Malpertuis
  Project: BOM
 3. Cultuur@Cruyff Courts
  Project: Cultuur@Cruyffcourts Maastricht
 4. Nederlandse Dansdagen
  Project: Dansen tegen Eenzaamheid
  Project: Dansthuis.nl
 5. Huiskamer Sjuif a-en
  Project: Meezingconcert Kerst
 6. Bonnefantenmuseum
  Project: Bonnefanten First Fridays
 7. Buurttheater Maastricht (BTM)
  Project: Buurttheater Maastricht
 8. Kunst en koffie
  Kumulus i.s.m. Trajekt
 9. Celine Daemen en VIA Zuid
  Project: Monologues for nothing

 

  

 “Cultuur is voor mij de manier waarop een mens vorm geeft aan zijn of haar leven. Vanuit identiteit, leeftijdsfase, persoonlijkheid, seksuele geaardheid, enzovoort. Mensen vanuit alle achtergronden kun je verbinden met beweging, dans, kunst. Er is niets mooiers dan culturele verschillen om te zetten in verbinding vanuit het principe dat we in de kern allemaal hetzelfde zijn.”

Esther Kasenda, danseres en danslerares