Cultuurmakers Maastricht werd in 2020 gestart met als doel zoveel mogelijk inwoners van Maastricht deel te laten nemen aan kunst- en cultuuractiviteiten. Het programma richt zich vooral op jongeren, initiatieven uit de wijken, amateurkunsten en ouderen. Iedereen kan een project of initiatief aanmelden of bespreken met ons team. Cultuurmakers Maastricht, de naam zegt het al, stimuleert vooral ook het zelf maken van producties en het uitwerken van initiatieven. Iedereen kan cultuur maken, iedereen kan meedoen!

Cultuurcoaches


Elk aandachtsgebied heeft zijn eigen cultuurcoach. Hij of zij heeft veel kennis van het eigen werkgebied, legt contacten met inwoners en partners en verzamelt initiatieven. De cultuurcoach is je eerste aanspreekpunt. Na jouw aanmelding neemt hij of zij contact met je op. Samen bespreken jullie de ideeën en wensen. Is jouw idee levensvatbaar, dan helpt de cultuurcoach je op weg. Vervolgens ga je zelf aan de slag.


Wat kun je van ons verwachten?


We kunnen ons voorstellen dat wanneer je jouw idee wilt uitwerken je ertegen aan loopt dat je b.v. geen repetitieruimte hebt of dat je niet weet hoe je het project moet betalen. Of dat je geen contacten hebt of kunt leggen met anderen die je nodig hebt om je idee uit te kunnen voeren. Wij bieden dit soort ondersteuning. Dit zijn de zaken waarmee wij jou kunnen helpen. 

  • informatie en kennis delen over kunst en cultuuractiviteiten,
  • het helpen zoeken naar (repetitie)ruimte,
  • het maken of aanschaffen van materialen,
  • financiële of andere middelen,
  • het leggen van contacten en verbindingen maken.


Team Cultuurmakers Maastricht

Els Roobroeck – Programmaregisseur
Elise de Ruijter – Cultuurcoach Jongeren
Peter Knops – Cultuurcoach Ouderen
Jetze Jansma – Cultuurcoach Wijken
Yvonne Engelen – Cultuurcoach Amateurkunsten
Dan Yerna – Procesleider
Zelinda Meli – Adviseur en coördinator marketing/ communicatie

 

Partners

Cultuurmakers Maastricht werkt samen met verschillende partners. Niet alleen in het kunst- en cultuurveld maar ook daarbuiten. Zorginstellingen zoals Sevagram en Envida bijvoorbeeld of welzijnsorganisatie Trajekt en jongerenorganisatie Code043. Ook woningbouwvereniging Woonpunt is een partner waarmee we graag samenwerken. Culturele partners zijn o.a. Bonnefantenmuseum, Kumulus, Kaleidoscoop, Marres - Huis voor Hedendaagse kunst, Opera Zuid, Nederlandse Dansdagen, Buurttheater Maastricht, Sally Dansgezelschap en VIA Zuid. En daarnaast is er nog samenwerking met Hogeschool Zuyd en Centre Céramique - DigiTaalpunt.

Cultuurmakers Maastricht wordt ondersteund door het Fonds voor Cultuurparticipatie en Gemeente Maastricht.

    

 

Contact

Heb je nog vragen of wil je meer informatie ontvangen? Neem gerust contact met ons op! Klik op de pagina Contact of meld je aan via ons Aanmeldformulier.