Een ogenblik geduld a.u.b.
Zoeken English

Jerome Hendricks

Jerome Hendricks is een Nederlandse Concept Artist, grafisch ontwerper en illustrator. Zijn werk wordt gedreven door door zijn passie voor sciencefiction, technologische vooruitgang op het gebied van robotica en machines, industrieel ontwerp en 80's nostalgie geïnspireerd door mode, animatie en gamingcultuur.

Hij studeerde in 2011 af aan de Academie voor Beeldende Kunsten Maastricht als Docent Beeldende Kunst & Vomgeving, in drie verschillende afstudeer richtingen zijnde Grafisch ontwerp, Fotografie en Product Design.

Sinds 2012 geeft hij les in digitale visualisatietechnieken aan verschillende kunstacademies zoals de Sint Lucas Creative Community in Boxtel, de Maastricht Academy of Fine Arts & Design (MAFAD) en de Maastricht Academy of Media Design and Technology (MAMDT).

Na enkele jaren in het hoger onderwijs te hebben gewerkt heeft hij in 2016/2017 een voltijdse opleiding Concept Artist voltooid.

Jerome combineert schetsen en 2d illustraties met 3D-modellering en digitale schilderprogramma's om innovatieve kunstwerken en ontwerpen te ontwikkelen.

website: www.j-rom.artstation.com

insta: @jeromehendricks