Een ogenblik geduld a.u.b.
Zoeken English

Henk Martens

Slagwerk (algemeen/klassiek)

 
 

Of je nu kiest voor klassiek slagwerk of voor de meer opzwepende klanken van de cajon of djembe, Docent Henk Martens geeft het stokje graag aan je over. Henk studeerde slagwerk en drums aan het Conservatorium van Maastricht en heeft regelmatig deelgenomen aan melodische en drum masterclasses. Sinds zijn afstuderen geeft Henk les aan individuele leerlingen en aan muziekgezelschappen zoals fanfares, harmonieën, drumbands en slagwerkgroepen. In zijn vrije tijd bezoekt hij regelmatig de meest uiteenlopende concerten en speelt hij zelf in een blues- en soulband. Een andere grote passie is het componeren van muziek voor slagwerkensembles.

Henk geeft al sinds 1983 les aan de muziekschool van Kumulus, zowel in klassiek als lichte (pop en jazz) muziek. Ook is Henk gespecialiseerd in melodisch slagwerk zoals marimba, xylofoon en vibrafoon. Door de jaren heen heeft hij ruime ervaring op kunnen doen in de HaFaBra-wereld.

Ik vind het heel belangrijk dat leerlingen op een prettige manier een goede basistechniek aangereikt krijgen. Met een goede portie geduld zorg ik ervoor dat leerlingen op een ontspannen en prettige manier aan de slag kunnen met de methodieken, waarbij er ook ruimte is voor eigen inbreng.” – Henk