Een ogenblik geduld a.u.b.
Zoeken English

Stan Ras

Stan Ras woont sinds 2020 in Maastricht en daarvoor in Amsterdam. Werk en relatie hebben hem verbonden aan deze stad. 

Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht in 1988 als docent drama en regisseur en is begonnen als acteur bij diverse gezelschappen (Het Vervolg,Toneelgroep Maastricht,NTGent en zijn eigen gezelschap Stageman).

Naast het acteren regissert hij bij verschillende amateur- en professionele gezelschappen ( bijvoorbeeld Alles is Drama) De laatste 6 jaren is hij steeds meer gaan lesgeven (scholen, onderwijsprojecten bij o.a. ECI Cultuurfabriek en Het Laagland).

Ook is hij aan de slag als trainer/coach en trainingsacteur voor bedrijven en instellingen. De trainingen hebben betrekking op communicatie en gedrag. 

Stan : " Drama doceren en naar een toonbaar einde toewerken is altijd leen uitdaging en euk om te doen. Ik ben zelf meer een acteur/docent-regisseur en kijk ik wat je nodig hebt als actuer-speler om tot acteren te komen. Ik werk zowel met praktische/technische opdrachten als met opdrachten die meer het gevoel en de diepte raken. En uiteraard de verbinding daartussen om tot Toneelspelen te komen; het theatraler te maken. "