Expositie: Sporen

De expositie van onze cursisten is een jaarlijks terugkerend event bij Kumulus. Hier kunnen onze cursisten hun werk exposeren dat ze gedurende het jaar hebben gemaakt. Net als ieder jaar, is ook dit jaar een thema gekozen dat door iedere docent en cursist op zijn of haar manier is ingevuld. Dit jaar is het thema Sporen. Een thema dat ontstaan is in samenwerking met het Huis voor de Kunsten Limburg. Zij reiken de InBeeld Prijs uit: de prijs voor de beeldende amateurkunsten.

De InBeeld wedstrijd werkt dit jaar ook met het thema Sporen. Sporen van dieren, dingen die we nalaten, sporen in de breedste zin van het woord.


Dit jaar fungeert Kumulus als voorronde locatie. Dat betekent dat deelnemers van InBeeld bij ons hun werk tentoonstellen tijdens een expositie.
We hebben ervoor gekozen om onze eigen expositie samen te voegen met de voorronde, dus er zijn werken van eigen cursisten te zien, maar ook van interne én externe deelnemers aan InBeeld.

 
We zijn trots om je te mogen uitnodigen voor deze mooie expositie. Kom jij hem bewonderen?


Duur expositie: 10 mei - 8 juni

 

  

Expositie: Design & maak je eigen collectie, in Mosa Forum

Van 18 mei tot 18 juni zijn verschillende collecties uit de cursus 'Ontwerp & maak je eigen collectie' te bewonderen in het Mosa Forum.
De cursus wordt gegeven bij Kumulus Maastricht onder leiding van Linda Friesen & start weer dit najaar in september.

De cursus legt de focus op het creatieve ontwerp en design van kleding en hierbij wordt de constructie en techniek natuurlijk niet vergeten.

Leer hoe je binnen een aantal maanden je geheel eigen collectie maakt. Van inspiratie tot realisatie.

Zoeken naar inspiratie en een sterk concept neerzetten. Op jacht naar de juiste materialen en hiermee experimenteren. Leer model tekenen en fashion illustratie om je visie op papier te zetten.

Moulage en patroontekenen om je schetsen tot leven te wekken. De cursus sluit af met een semiprofessionele modeshow en een expositie.

 

Collecties in de expositie:
1. Aude- Tulip
2. Esther- The Glam Squad
3. Julie de Ronde- Old is the new new
4.Christl van Veen – Mixed up 50’s