Een ogenblik geduld a.u.b.
Registreren / Inloggen Zoeken English

Workshop Saz (Turkse gitaar)

vrijdag 1 februari 17:00 - 17:45De saz
De saz is het bekendste Turkse snaarinstrument, ook wel bekend als ‘langhalsluit’. Een andere naam voor saz is bağlama (eigenlijk de korthals saz). De saz heeft een prachtige klank, bijzondere speeltechniek en uitgebreid modern en traditioneel repertoire. Voor sommigen een vertrouwd geluid, voor anderen een onbekende variant op de bekende westerse snaarinstrumenten. Reden genoeg om de saz te ontdekken.

Werkwijze
In deze workshop leer je de eerste beginselen van saz spelen. Samen met de andere deelnemers maak je kennis met enkele technieken en zullen er direct mooie klanken uit het instrument klinken. Vind je het leuk? Informeer dan naar de mogelijkheden om (groeps)les te gaan volgen. Je leert saz/bağlama spelen met behulp van notenschrift en op gehoor. Spelen en samenspelen is een belangrijk onderdeel van de les. Motto: elke les een nieuw liedje!

Over de docent:
Dilaver Göktaş is in Turkije geboren en woont vanaf zijn veertiende in Nederland. Hij speelt vanaf zijn elfde het bekendste Turkse snaarinstrument de saz en hij zingt Turkse liedjes. Naast saz speelt hij ook ud, gitaar en darbuka.

Aanmelden | Deelname: € 9,50 | Vr 1 feb (17.00 - 17.45U of 17.45 - 18.30U) | Locatie: Kumulus Oost, Sint Maartenspoort 2 (melden bij receptie).