Een ogenblik geduld a.u.b.
Zoeken English

Talentschool Theater

Wanneer jij wilt ontdekken of je geschikt bent voor een carrière in het theater, kun je je inschrijven voor de Landelijke Oriëntatiecursus Theateropleidingen (LOT) binnen de talentopleiding van Kumulus. Dit landelijk erkende traject is speciaal ontwikkeld voor theatertalenten met uitzonderlijk veel potentieel, in nauwe samenwerking met Toneelacademie Maastricht. Binnen deze talentschool kom je erachter wat je zoal leert tijdens een Nederlandse of Belgische theatervakopleiding en of de mogelijkheden van de theaterscholen aansluiten bij jouw verwachtingen. Je krijgt direct inzicht in de opleidingen tot acteur, regisseur, docent toneel en performer. Ook krijg je inzicht in je eigen kunnen wat betreft fysiek bewustzijn en je vaardigheden op het gebied van beweging, stem, muzikaliteit en spel.

Voor wie?

Alleen met uitzonderlijk veel talent en wilskracht word je toegelaten tot de Landelijke Oriëntatiecursus Theateropleidingen (LOT). Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor deze intensieve cursus. Alleen de meest gemotiveerde talenten komen in aanmerking voor de Landelijke Oriëntatiecursus Theateropleidingen. Dit wordt voorafgaand getoetst aan de hand van een gesprek of auditie.

Wat kun je verwachten?

Tijdens de cursus krijg je een kijkje achter de schermen van de theateropleidingen in Nederland en Vlaanderen. Je mag proeven van de vakken die er gegeven worden en je krijgt extra lessen in toneel, stemtechniek en musical. Verschillende docenten helpen je elke zaterdag nieuwe stappen te zetten richting een professionele theatercarrière.

God hath given you one face and you make yourselves another.

William Shakespeare