DANS

Talentenopleiding

 

TALENTOPLEIDING DANS ODM/IDA

Voor iedereen die intensief met dans wil bezig zijn is er ODM/IDA. ODM/IDA staat voor Opleiding Dans Maastricht en Intensieve Dans Academie (van Kumulus). Vanaf seizoen 2016-2017 vormen deze twee talentwerkplaatsen samen één vooropleiding. Hier word je klaargestoomd om auditie te doen bij een dansacademie maar ook als je gewoon op een hoog niveau wilt trainen kun je bij ODM/IDA terecht. Er is binnen – en buitenschool aanbod mogelijk. Partner hierin is het Bonnefanten College Maastricht.

Filosofie

IDA/ODM is een opleiding waarin leerlingen gefaciliteerd worden in hun persoonlijke groei. Een opleiding op maat, waarbij er gebruikt gemaakt wordt van nieuwe ontwikkelingen in de dans- en onderwijstechniek. Wij willen leerlingen uitdagen om boven zichzelf uit te stijgen. Deelnemers worden begeleid om hun eigen techniek te ontwikkelen, die past bij hun lichaam. Eigenheid en authenticiteit staan daarbij voorop. Bij IDA/ODM staat naast het verdiepen ook eigen choreografieën maken en het dansen voor publiek centraal.

 Aanbod 

  • Intensieve training in modern, klassiek, jazz en urban
  • Danslessen op hoog niveau
  • Persoonlijke dans-coaching
  • Performance- en auditie skills ter voorbereiding op auditie bij een dansopleiding
  • Begeleiding bij het maken en presenteren van eigen choreografieën
  • Werken met gastchoreografen Workshops van gastdocenten uit het professionele veld

 Auditie

Als je kiest voor ODM/IDA dan moet je eerst auditie doen. Hierin wordt je niveau bepaald. Klik hier voor meer informatie over auditie doen.

 

Docenten

Csaba Kvasz – klassiek
Maïté Guérin – klassiek
Axelle De Rore – klassiek
Gideon Poirier - modern
Yvette van der Slik – modern + improvisatie + coaching
Jennifer Romen – urban
Marishka van Loon – klassiek, improvisatie + artistieke leiding

Locaties

Bonnefanten College (alleen voor ODM/IDA)
Eenhoornsingel 100
6216 CW Maastricht

Kumulus Dansstudio’s
Herbenusstraat 89
6211 RB Maastricht

Workshops

Geregeld worden er workshops georganiseerd. De workshops worden gegeven door gastdocenten uit de danswereld zoals Joost Vrouwenraets, …
De workshops zijn niet alleen toegankelijk voor cursisten van ODM/IDA maar ook voor andere ervaren dansers die geen les hebben bij Kumulus.

Praktische informatie

  • Bekijk hier het lesrooster
  • Hier kun je zien wat de tarieven zijn
  • Het is mogelijk om lessen van verschillende niveaus met elkaar te combineren. Omdat alleen dansers toegelaten worden die intensief met dans bezig willen zijn gaan we ervan uit dat er minimaal vier lessen per week gevolgd worden. Uitzonderingen hierop worden in overleg besproken.
  • Het is handig om even door te geven naar welke middelbare school je gaat. Als het een LVO –school is dan kan dit handig zijn met betrekking tot de DAMU-regeling. DAMU is de HBO-vooropleiding voor top-dans en muziek en vormt de jeugd-opleiding van de grote internationale Nederlandse top-gezelschappen zoals het Nationale Ballet, Nederlands Danstheater (NDT) en het Concertgebouw Orkest e.d. Meer info www.ov4damu.nl

 

Inschrijven

Als je kiest voor ODM/IDA dan moet je eerst auditie doen. Je kunt je vanaf 1 augustus 2017 inschrijven voor het nieuwe ODM/IDA seizoen. Klik hier voor meer informatie en om je in te schrijven.