Een ogenblik geduld a.u.b.
Registreren / Inloggen Zoeken English
Je hebt gekozen voor de cursus:

Groepsles Trombone

Groepsles / 38 lessen / 6+
Er hebben zich momenteel al 2 cursisten aangemeld.
Er zijn nog 2 plaatsen beschikbaar

De trombone is een koperen blaasinstrument, dat nauw verwant is aan de trompet. Trombone betekent letterlijk ‘grote trompet’, maar het verschil is duidelijk hoorbaar omdat de trombone lager klinkt. De meest gebruikte trombone is de tenor trombone. Het is ook mogelijk om bas- en alt trombone te studeren.    De trombone heeft een breed repertoire aan muziekstukken in alle genres, van hedendaags tot klassiek. Samen met de docent kies je welke werken je speelt om het instrument te leren.   Een trombonist speelt in een koperensemble, gemengd ensemble, symfonieorkest, harmonieorkest, fanfare, brassband, jazzband en big band.   Je kunt een trombone huren via Kumulus. Vraag de docent om advies wanneer je een aanschaf overweegt. Een studietrombone kost € 450,-. Als cursist geniet je exclusieve korting bij geselecteerde winkels. Kijk hier voor voordelen met de Cursistenpas.    De cursus wordt aangeboden als individuele les en als groepsles.  

Groepsles 
Heb je gekozen voor muziekles in groepsverband, dan heb je een keer per week les met maximaal 4 medecursisten. De lesduur is afhankelijk van het aantal leerlingen in de groep:  
• Twee leerlingen: 30 minuten les 
• Drie leerlingen: 45 minuten les 
• Vier leerlingen: 60 minuten les 

De groepsgrootte is afhankelijk van het aantal aanmeldingen. Groepsles kun je volgen vanaf 6 jaar (piano vanaf 4 jaar). De docent stelt de groepen samen en spreekt met de cursisten dag en tijd af. Daarbij wordt ook rekening gehouden met leeftijd en niveau.