Een ogenblik geduld a.u.b.
Zoeken English
Je hebt gekozen voor:

Ontwerp en maak je eigen collectie

Groepsles / 27 lessen / 16+
Er hebben zich momenteel al 5 cursisten aangemeld.
Er zijn nog 7 plaatsen beschikbaar

De cursus begint met een aantal praktische lessen model tekenen en fashion illustratie zodat je goed je ideeën op papier kan zetten. Ondertussen krijg je de opdracht op zoek te gaan naar inspiratie. Maak interessante connecties, laat jezelf verwonderen en filter het tot het verhaal dat jij wil neerzetten.

Je gaat vervolgens verder met het opzetten van de grote lijnen. Grove vormen die je daarna invult met belijningen en details. Aan de hand van je inspiratie ga je ook op materiaal onderzoek. Welke stoffen laten jouw verhaal zien en zorgen voor de look en het gevoel dat jij wil neerzetten.

Leer ook te experimenteren met je materialen, traditionele, couture en vrije technieken zodat er nieuwe stoffen of decoraties ontstaan.

Jouw schetsen en materialen zullen een wisselwerking hebben, soms inspireert een materiaal tot een schets en soms nodigt een schets uit tot materiaal studie.

Je collectie zal langzaam aan vorm gaan krijgen. Je leert keuzes maken en samen met je schetsen en materiaal studies zet jij je eigen collectie.

Vervolgens beginnen we met het realiseren van je gekozen stukken.  Door middel van moulage, draperen en patroon teken je de juiste pasvorm en patronen. Wanneer de patronen naar wens zijn gaan we over tot het realiseren van de ontwerpen in de echte stof.

Je leert hierbij hoe een kledingstuk van binnen en van buiten netjes wordt afgewerkt.

Als afsluiter zul je jouw collectie stylen en laten zien tijdens een echte fashion show.

This course is suitable for English speakers