Een ogenblik geduld a.u.b.
Zoeken English
Je hebt gekozen voor:

4 Flamenco 1/2 Gevorderden +

Maandag


Groepsles van 31-08-2020 t/m 19-07-2021
38 lessen
volwassenen
Er hebben zich momenteel al 10 cursisten aangemeld.
Er zijn nog 2 plaatsen beschikbaar

Interesse in deze les ?  Vraag vanaf 17 augustus een gratis proefles aan via klantenservice@maastricht.nl.

Flamencodans is een temperamentvolle dansvorm vol passie, trots, melancholie en plezier. De Flamenco is ontstaan uit de cultuur van de Andalusiërs en die van de Spaanse zigeuners. Het is een fascinerende kunstvorm, waarin zang, gitaar en dans samensmelten tot een zinderend geheel. Je vindt er invloeden uit verschillende culturen in terug, als de Indiase en Arabische. In de lessen komen de spetterende techniek (zoals het ritmisch voetenwerk en de sierlijke handbewegingen), choreografie èn kennis over de flamencotraditie aan bod.

De cursus voor halfgevorderden is bedoeld voor mensen die een paar jaar flamenco hebben gedanst, er zijn twee niveau's, waarvan halfgevorderden 2 het hoogste is. Kleding: Tijdens de flamencolessen draag je een lange rok, aansluitende top en schoenen met een stevige hak (geen naaldhak). In overleg met de docent kun je een flamencorok en –schoenen aanschaffen. Draag geen sieraden en horloges. Je haren draag je vast (bijvoorbeeld in een knot of staart). 

Interesse in het volgen van meerdere lessen per week (Excited Dancer korting: 50% vanaf de tweede les/week) of ben je nieuwsgierig naar andere stijlen? Voor volwassenen met danservaring zijn er nog 22 andere lessen om uit te kiezen! 


Klassiek ballet: maandag, dinsdag & woensdag
Moderne dans: maandag, woensdag & donderdag
Dans en Balans 35+: donderdag
Feminine Hip Hop: donderdag
Jazzdans: donderdag

Kumulus organiseert ieder jaar het Kumulus Flamenco Weekend, daarin krijg je de kans om intensieve workshops te volgen van gerenommeerde docenten uit Spanje, lezingen te volgen en samen naar een flamencovoorstelling te gaan. 
Gedurende het jaar hebben we veel van deze extra activiteiten waar men zich voor kan aanmelden zoals workshops & voorstellingen. Wil je op de hoogte blijven van deze leuke extra's? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (klik helemaal onderaan op de button) of volg ons op Facebook/Instagram via: Kumulus Dance.

 
 
Zie ook de Praktische informatie!

alle leeftijden

praktische info
sluiten

Praktische info