Een ogenblik geduld a.u.b.
Zoeken English
Je hebt gekozen voor:

1 Flamenco Beginners

Maandag


Groepsles van 31-08-2020 t/m 19-07-2021
38 lessen
volwassenen
Er hebben zich momenteel al 10 cursisten aangemeld.
Er zijn nog 2 plaatsen beschikbaar

Interesse in deze les ?  Vraag een gratis proefles aan via klantenservice@maastricht.nl.


Flamencodans is een temperamentvolle dansvorm vol passie, trots, melancholie en plezier. De Flamenco is ontstaan uit de cultuur van de Andalusiërs en die van de Spaanse zigeuners. Het is een fascinerende kunstvorm, waarin zang, gitaar en dans samensmelten tot een zinderend geheel. Je vindt er invloeden uit verschillende culturen in terug, als de Indiase en Arabische. In de lessen komen de spetterende techniek (zoals het ritmisch voetenwerk en de sierlijke handbewegingen), choreografie èn kennis over de flamencotraditie aan bod.
Als je nog nooit flamenco hebt gedanst, maar het graag wil leren, is de beginnerscursus is bedoeld voor jou! Kleding: Tijdens de flamencolessen draag je een lange rok, aansluitende top en schoenen met een stevige hak (geen naaldhak). In overleg met de docent kun je een flamencorok en –schoenen aanschaffen. Draag geen sieraden en horloges. Je haren draag je vast (bijvoorbeeld in een knot of staart).

Interesse in het volgen van meerdere lessen per week (Excited Dancer korting: 50% vanaf de tweede les/week) of ben je nieuwsgierig naar andere stijlen? Voor volwassen startende dansers hebben we ook 

Klassiek ballet: dinsdag 18.15u & 35+ beginners 18.45u (35+ op maandag)
Moderne dans: woensdag om 18.15u en donderdag om 18.15u
Feminine Hip Hop: donderdag 20.45u
Dans en Balans 35+: donderdag 19.30u
Jazzdans: donderdag 18.45u

Kumulus organiseert ieder jaar het Kumulus Flamenco Weekend, daarin krijg je de kans om intensieve workshops te volgen van gerenommeerde docenten uit Spanje, lezingen te volgen en samen naar een flamencovoorstelling te gaan. 
Gedurende het jaar hebben we veel van deze extra activiteiten waar men zich voor kan aanmelden zoals workshops & voorstellingen. Wil je op de hoogte blijven van deze leuke extra's? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (klik helemaal onderaan op de button) of v
olg ons oFacebook/Instagram via: Kumulus Dance.