Een ogenblik geduld a.u.b.
Zoeken English
Je hebt gekozen voor:

6 Toneel 18+ woensdag

Met Anneliese Billen


Groepsles van 02-09-2020 t/m 21-04-2021
30 lessen
volwassenen
Er hebben zich momenteel al 8 cursisten aangemeld.
Er is nog 1 plaats beschikbaar

Toneel 18+

 Interesse in deze les ?  Vraag vanaf 17 augustus een gratis proefles aan via klantenservice@maastricht.nl.

De mens is een acterend wezen. Gedrag is een keuze. De acteur heeft een scheppend vermogen. De vormgegeven fictie biedt ons inzicht in de werkelijkheid, in onze werkelijkheid.

Elk jaar opnieuw wordt een uiteenlopend allegaartje spelers omgesmeed tot een hechte groep. Elk jaar opnieuw wordt die hechte groep ondergedompeld in de algemene beginselen van de theaterpraktijk. We verkennen de theaterwetten door ze te beleven. We behandelen zowel klassiek als modern tekstmateriaal; we vertrekken vanuit gekende en minder gekende verhalen; we gebruiken oude en nieuwe methodes.

Elk jaar opnieuw neemt het sturende karakter van de docent af en komt het beslissingsrecht bij de groep en bij het individu in de groep. Samen met de docent en je medespelers puur je uit waar jouw persoonlijke interesses en fascinaties liggen. Je leert je frustraties en angsten ombuigen tot inspiratie en drijfveer.

Tijdens de lessen is er zowel aandacht voor het leren acteren als het leren maken. Elke deelnemer wordt zowel ondergedompeld in de algemene theaterpraktijk alsook aangezet tot het zoeken naar eigen voorkeuren en doelen. We verkennen de oppervlakte en gaan dan de diepte in. Elk jaar vertellen we ons eigen verhaal.

We creëren samen een speeltuin: een plek om veilig en vrij te spelen, een plek om jezelf te verbazen. We ontdekken de magische krachten van het creëren van nieuwe werkelijkheden. Want dat is een voorrecht; elke week samen kunnen ontsnappen van de onveranderlijke realiteit; om elke week vorm te mogen geven aan de grenzeloosheid van je eigen fantasie.

Goed om weten: je hebt voor deze toneellessen geen ervaring nodig!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
Zie ook de Praktische informatie!
praktische info
sluiten

Praktische info