Een ogenblik geduld a.u.b.
Zoeken English
Je hebt gekozen voor:

Mini Muziekmakers 2,5 - 4 jaar


Groepsles van 16-09-2020 t/m 20-01-2021
16 lessen
2.5 - 4 jaar
Er hebben zich momenteel al 2 cursisten aangemeld.
Er zijn nog 10 plaatsen beschikbaar

Welkom bij onze succesvolle cursus ‘Mini Muziekmakers ’. Muziek maken, luisteren, voelen en beleven voor de allerkleinste muzikantjes tot 6 jaar.

Op speelse wijze wordt kennisgemaakt met de bouwstenen van muziek: melodie, ritme, dynamiek, klankkleur, tempo en … stilte. Iedereen kan op eigen tempo deelnemen, ontdekken en genieten. De structuur van de les is altijd hetzelfde: we starten vanuit een thema en gebruiken allerlei muziekinstrumenten om dit thema muzikaal te maken. In elke les komt ook een andere kunstdiscipline aan bod. Zo zullen de kinderen geregeld een kunstwerkje mee naar huis nemen of een dansje demonstreren.

 

Deze cursus is bedoeld voor de leeftijdsgroep tussen 2,5 en 4. Je betaalt € 130,00 voor 16 lessen van 50 minuten.

 

De groep 2,5 – 4 jarigen start op woensdag 16 of zaterdag 19 september, afhankelijk van de dag die je kiest. De cursus duurt 16 weken en stopt op woensdag 20 of zaterdag 23 januari. Daarna kun je je kindje uiteraard weer inschrijven voor de volgende 16-lessenreeks.

De eerste les (woensdag 16 of zaterdag 19 september) is een OPEN LES. Hierbij kunnen de ouders mee in het lokaal om te zien hoe een les verloopt.

 

Voor aanvang van de eerste les kun je met je kind wachten in de foyer. Imke komt de kinderen dan ophalen om samen naar het lokaal te lopen. Bij de eerste les kun je als ouder kijken hoe de les verloopt en of je kind zich prettig voelt. Na deze les is het de bedoeling dat ouders niet meer bij de les aanwezig zijn. Dit doen we bewust om de concentratie te bevorderen en de focus van het kind op de docent te houden. Als je kind de cursus volgt, kun jij in de tussentijd onder het genot van een kopje koffie in onze foyer vertoeven, eventjes relaxen, werken of even de stad in. Na 50 minuten is de les afgelopen en kun je je kind weer ophalen.

 

Imke Heitzer, docente: "De kinderen maken zo'n enorme sprongen, al na 2 lessen. Ze zijn zelfstandig, kunnen instrumentjes bespelen, luisteren naar elkaar. Ontzettend leuk om te zien."