Een ogenblik geduld a.u.b.
Registreren / Inloggen Zoeken English
Je hebt gekozen voor de cursus:

Film – een introductie in het maakproces

Groepsles / 5 lessen / 12 - 18
Er zijn nog 12 plaatsen beschikbaar

‘Dé kunstvorm van de twintigste eeuw’, zo noemde de grote Martin Scorsese (Taxi Driver, The wolf of Wall Street) film ooit. En hoewel dat soort teksten natuurlijk van een filmmaker te verwachten zijn, valt niet te ontkennen dat vrijwel iedereen wel eens een filmpje meepikt. Film sleept mee, ontroert en inspireert. Film beweegt.

Hoe kan een film zoveel teweeg brengen? Hoe krijgen filmmakers dit voor elkaar? Misschien heb je jezelf dit wel eens afgevraagd. Puur uit fascinatie of uit daadwerkelijke ambitie om zélf film te gaan maken. Sterker nog, misschien heb je zelfs al pogingen gedaan, maar loop je tegen problemen aan. Om wat voor reden dan ook: de cursus Film – een introductie in het maakproces biedt op toegankelijke en interactieve wijze de kans om – de naam zegt het al – te zien én te ervaren wat een aantal van de belangrijkste aspecten zijn in het maakproces van een film.

Het ontwikkelen van een idee tot een pakkend scenario, de vertaling naar beeld en geluid en het tot leven brengen van dit alles met acteurs en actrices: het komt allemaal aan bod in een vijftal lessen, compleet met gespecialiseerde gastdocenten per discipline en professionele apparatuur.

This course is also suitable for English Speakers.