Een ogenblik geduld a.u.b.
Zoeken English
Je hebt gekozen voor:

Theater na de dam

Groepsles / 9 lessen / 12 - 18
Er hebben zich momenteel al 9 cursisten aangemeld.
Er zijn nog 3 plaatsen beschikbaar

Foto : Theater na de Dam editie 2018 van het Laagland, Sittard, fotograag: Joost Milde 

Kun je acteren, schrijven, dichten, muziek maken, filmen óf interviewen? Heb jij altijd al eens met een enorm inspirerende groep een voorstelling willen maken in één week?  Dan zijn wij opzoek naar jou! In deze meivakantie kun je samen met 11 andere jongeren een belangrijk verhaal vertellen. Samen met regisseur Celine Daemen ga je aan de slag met een multimedia voorstelling over herinnering en verdwijnen in vergetelheid. Je gaat in gesprek met ouderen die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt en maakt daarvan in één week een voorstelling.

 

We gaan aan de slag met het thema ‘ herinneringen’. Jullie gaan het gevecht aan met de vergetelheid. Hierbij zullen we ouderen die de oorlog meemaakten in Maastricht en omstreken interviewen en opnemen. Deze gesprekken zullen ter inspiratie dienen voor het maken van de voorstelling. Met de opgenomen audio en video gaan we al improviserend en schrijvend aan de slag. De uiteindelijke voorstelling wordt een beeldende en sferische multimedia voorstelling over herinnering en verdwijnen in vergetelheid.  Wat gebeurt er als deze ouderen dood zijn? Wat gebeurt er als we hen vergeten? En hoe houden we hun verhalen in leven?

 

THEATER NA DE DAM - jongeren editie Maastricht

Theater Na de Dam is een jaarlijks en landelijk project dat inhoud en diepgang geeft aan de dodenherdenking. Het maakt herinneringen invoelbaar en houdt deze voor jong en oud levend. In dit sociaal artistieke project gaat het om het doorgeven en vertellen van verhalen van de oudste generatie aan jonge generaties. Jongeren in leeftijd tussen 12 en 18 houden onder begeleiding van Celine Daemen (theaterregisseur) gesprekken met ouderen over hun herinneringen aan hun buurt of stad tijdens de Tweede Wereldoorlog. Over een paar jaar is deze oudste generatie verdwenen en voor veel jongeren is dit bij uitstek de manier om zich aan deze geschiedenis te verbinden. De jongeren geven vervolgens in een voorstelling vorm aan hun perspectief op deze verhalen. De voorstelling die voortkomt uit het project, vindt op 4 mei na de Nationale Dodenherdenking plaats.

 

MELD JE NU AAN!

Inschrijfkosten: €75.