Een ogenblik geduld a.u.b.
Zoeken English
Je hebt gekozen voor:

Macrofotografie: een nieuwe blik op een oude wereld


Groepsles op 14-06-2020
1 les
16+
Er hebben zich momenteel al 10 cursisten aangemeld.
Er zijn nog 2 plaatsen beschikbaar

Macrofotografie: een nieuwe blik op een oude wereld

Is fotografie jouw passie? Macrofotografie in het bijzonder? Dan is deze workshop iets voor jou. Niets is zo fascinerend als de wereld van het kleine. Eenmaal verdiept in deze wereld wil je er steeds meer over leren. De macrofotografieworkshops die we vorig jaar verzorgenden bleken een succes. Op veler verzoek wederom een verrassend aanbod rond deze bijzondere vorm van fotografie. Macrofotograaf Maxim Piessen gaat met je op ontdekking in de wereld van fossielen. Fossielen zijn overblijfselen van dieren, planten of sporen hiervan. Deze zijn door de jaren heen bewaard gebleven. Het Natuurhistorisch Museum bezit veel van deze (vaak heel kleine) fossielen. Denk hierbij aan een kokerworm, ammonieten, zeelelie of een slangster. Maxim zal vertellen hoe deze vaak bizarre fossielen het beste te fotograferen.

Kun je deze middag over een macrolens beschikken, neem die dan vooral mee. Anders is een camera met macro-modus ook voldoende.

Deze activiteit wordt georganiseerd in het kader van de tentoonstelling Rock Fossils on Tour in het Natuurhistorisch Museum Maastricht.
Hier wordt een serie realistische modellen van bizarre fossielen getoond die allemaal genoemd zijn naar artiesten uit de pop, rock en metal wereld. ‘Rock Fossils on Tour’ laat op deze manier de meer humoristische kant van de natuurhistorie zien.

https://nhmmaastricht.nl/exposities/rock-fossils.html

Maxim Piessen

 Locatie: Natuurhistorisch Museum Maastricht

16+