Een ogenblik geduld a.u.b.
Zoeken English

Veelgestelde vragen

• Waar vind ik de locaties van Kumulus?

Hier vind je onze locaties en openingstijden. Klik op een locatie voor meer informatie.

 

• Mijn lessen zijn uitgevallen door de coronamaatregelen, krijg ik cursusgeld terug? 

Ja, bij de afsluiting van het cursusseizoen worden de gemiste lessen verrekend. Onze Algemene Bepalingen zijn hierbij het uitgangspunt. Recht op restitutie is bij cursussen van meer dan 20 lessen van toepassing vanaf de 3e uitgevallen les in een cursusjaar. Bij korte cursussen van minder dan 20 lessen is er vanwege de coronamaatregelen recht op restitutie vanaf de 2e uitgevallen les.  De berekening van het aantal uitgevallen lessen kan pas na de afsluiting van het cursusjaar worden gemaakt, eerder is het overzicht niet compleet. De betaling in termijnen loopt daarom door. Het bedrag dat teveel is betaald ontvang je na de berekening terug. 

 

• Kan ik een proefles volgen?

Ja, dat kan bij jaarcursussen en cursussen die langer dan 20 lesweken duren. Een proefles vraag je eenvoudig aan bij de klantenservice. Hier vind je de contactgegevens.

Bij de dansafdeling is een proefles zelfs in het lesprogramma ingebouwd om samen met jou te kijken op welk niveau en in welke discipline jij het beste kunt starten.

Heb je bij muziek toch meer kennis nodig, dan kun je het beste inschrijven voor onze oriëntatiecursus. Hierin krijg je de mogelijkheid om verschillende instrumenten uit te proberen. Ook krijg je een flinke dosis theorie waarmee jij straks je muzikale avonturen beter kunt uitvoeren.

 

• Krijg ik individueel les of groepsles?

Vrijwel alle lessen zijn klassikaal, dus in een groepsverband. Ook bij de Muziekschool wordt standaard groepsles gegeven aan beginnende leerlingen, maar je kunt je ook inschrijven voor individuele muzieklessen.

 

• Hoe kan ik me inschrijven?

Je kunt online inschrijven op onze website. Kies uit het aanbod de cursus die je wilt volgen. Vervolgens log je in met je account.

Als je nog geen account hebt, krijg je de vraag om een account aan te maken.

Als je ondersteuning nodig hebt bij het inschrijven, neem dan contact op met onze klantenservice.

 

• Ik heb mij ingeschreven. Wat gebeurt er nu?

Bij groepscursussen krijg je minimaal één week voor het begin van de lessen een servicebericht met de startdatum van jouw cursus.

Bij individuele cursussen heb je met de docent een startdatum en tijd afgesproken.

 

• Waar kan ik parkeren?

Voor cursisten die lessen volgen aan de Herbenusstraat is er parkeergelegenheid op het terrein voor Kumulus (vol is vol). Je fiets kun je daar gratis stallen en voor auto’s geldt een parkeertarief van €1, - per les.

Volg je lessen aan St. Maartenspoort, dan kun je voor het gebouw parkeren. Daar geldt voor auto’s een parkeertarief van € 2,60 per uur. Een alternatief is parkeergarage ‘De Griend’.

 

• Ik maak gebruik van een rolstoel, scootmobiel of rollator. Heb ik toegang tot de gebouwen van Kumulus?


                 Onze gebouwen zijn voorzien van aanpassingen zoals een helling bij de ingang om het gebouw gemakkelijker binnen te kunnen
                 komen en een lift om de andere etages te kunnen bereiken.

                 Ook is er toegang mogelijk tot de concertzaal in ons gebouw aan de St. Maartenspoort en de theaterzaal in de Herbenusstraat.
                 Er zijn parkeermogelijkheden vlakbij de ingang.

 

• Hoe betaal ik mijn cursus?

Bedragen tot en met € 150,00 betaal je direct online op het moment van inschrijving. Je hebt hiervoor keuze uit iDeal of PayPal.

Bij een bedrag vanaf € 151,00 zijn er meer opties. Je kunt direct via iDeal of PayPal betalen of je kiest voor achteraf betalen via automatische incasso.

Wil je in termijnen betalen? Dat is mogelijk voor bedragen vanaf € 151,00. Kies dan voor automatische incasso. Bedragen vanaf € 151,00 tot € 300,00 worden in 4 termijnen geïncasseerd rond de datums 25-11, 25-01, 25-03 en 25-06.
Bedragen vanaf € 301,00 worden in 8 termijnen geïncasseerd. De eerste termijn wordt rond 25-11 geïncasseerd, en daarna maandelijks rond de 25e tot en met 25-06.

 

• Hoe kan ik me uitschrijven?

Wij hopen natuurlijk dat je tevreden bent over ons aanbod en service en dat wij je als cursist mogen blijven begroeten. Mocht jij je toch willen uitschrijven, dan kan dat door een e-mail te sturen naar onze klantenservice. Indien mogelijk vernemen wij graag de reden van opzegging zodat wij deze in onze serviceverbetering kunnen meenemen.

 

• Krijg ik mijn cursusgeld terug als ik stop met een cursus?

In sommige situaties is dat mogelijk, maar in onze Algemene Bepalingen is vastgelegd dat je voor een heel cursusjaar bent ingeschreven. Je kunt alleen tussentijds stoppen en het cursusgeld gedeeltelijk terugkrijgen als dat vooraf schriftelijk met Kumulus is afgesproken. Of in bijzondere gevallen, zoals verhuizing buiten het werkgebied van Kumulus (met bewijs van uitschrijving uit gemeente) of bij langdurige ziekte. Als je bent aangemeld als cursist, ben je minimaal voor één jaar ingeschreven en die inschrijving wordt daarna stilzwijgend verlengd. Vanaf het tweede cursusjaar dat je voor dezelfde cursus bent ingeschreven, kun je wel tussentijds opzeggen. Hierbij geldt een opzegtermijn van 1 maand en krijg je het resterende cursusgeld terug.

 

• Hoe geef ik een adreswijziging door?

Je kunt dit heel gemakkelijk zelf wijzigen in je eigen Kumulus account op de website. In je account vind je meer handige informatie over je lessen en je profiel. Mocht dit niet lukken, dan kun je altijd een mail met de vraag om gegevens te wijziging naar klantenservice@maastricht.nl sturen. Let wel op dat jij klant of cursist moet zijn om dit te kunnen wijzigen. Dit i.v.m. de wet van de privacy.

 

• Moet ik zelf een instrument aanschaffen of kan ik ook een instrument huren?

Je mag natuurlijk zelf een instrument kopen, maar dat hoeft niet. Je kunt ook een instrument huren, dit kun je aangeven tijdens het inschrijvingsproces op de website. Volg je een korte cursus van 10 weken dan bieden we eenmalig, indien voorradig, kosteloos een huurinstrument aan. Klik hier voor meer informatie over de beschikbare instrumenten en de geldende huurprijzen.