Een ogenblik geduld a.u.b.
Zoeken English

Algemeen

Kumulus is hét centrum voor amateurkunstbeoefening in Maastricht en omstreken.

Kunstontwikkeling voor iedereen

De vijf kunstscholen van Kumulus verzorgen creatief onderwijs in muziek, beeldende kunsten, dans, theater en schrijven. Elke school biedt een breed en kwalitatief hoogwaardig cursusaanbod; altijd onderwezen door ervaren en professionele docenten die hun vak verstaan. Kumulus telt ongeveer 2.500 cursisten, die met veel plezier één of meerdere cursussen, workshops of talentopleidingen volgen. Ze krijgen regelmatig de gelegenheid om hun werk te tonen of te laten horen. Samen doen en samen spelen zijn bij ons een vanzelfsprekendheid. Via het jeugdcultuurfonds kunnen wij deelname mogelijk maken voor iedereen.

Cultuurstad Maastricht

Naast het aanbieden van kunstonderwijs, houdt Kumulus zich bezig met kunst- en cultuuractiviteiten in Maastricht. Zo ontplooit Kumulus middels Kaleidoscoop cultuureducatie activiteiten in en rondom het basis- en voortgezet onderwijs, biedt de organisatie ondersteuning aan amateurkunstverenigingen via KunstActief en stimuleert Kumulus kunstbeoefening in de wijken van Maastricht.

Ontwikkelen van toptalent

Kumulus is de plek waar jongeren hun talenten ontdekken en verder kunnen ontwikkelen. Middels diverse talentopleidingen, biedt elke kunstschool jong talent de kans om een stap verder te gaan. Met speciaal daarvoor ontwikkelde lesprogramma’s en leerlijnen, worden getalenteerde leerlingen begeleid naar een beroepsopleiding in de kunsten. Kumulus biedt de volgende talentopleidingen:

- Muziek: Talentklas (TK) / Voorbereiding Toelating (VT)
- Beeldende kunsten: Vooropleiding Kunstacademie
- Dans: Opleiding Dans Maastricht (ODM) / Intensieve Dans Academie (IDA)
- Theater: Landelijke Oriëntatiecursus Toneelopleidingen (LOT)

Over de organisatie

Kumulus bestaat uit 90 medewerkers en professionele docenten. Kumulus vormt één organisatie met Centre Céramique en het Natuurhistorisch Museum Maastricht. Samen zijn wij een onderdeel van de Gemeente Maastricht.