Centre Céramique en Kumulus als eerste in Limburg gecertificeerd

Centre Céramique en Kumulus hebben officieel het kwaliteitscertificaat ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Hiermee voldoet de organisatie aan de kwaliteitsnormen van Kwaliteit in Beeld die gelden voor Bibliotheken, Cultuurcentra en Taalhuizen.

Zowel Centre Céramique als Kumulus scoorde op veel onderwerpen positief en is daar zeer trots op. Een belangrijk onderdeel van de toetsing is het maatschappelijke effect en de toekomstbestendigheid en van de organisatie en diensten. Met het certificaat hebben Centre Céramique en Kumulus de bevestiging gekregen de organisatie, functies en diensten, op een juiste manier uit te voeren en aan alle kwaliteitsnormen te voldoen. Het certificaat is vier jaar geldig.

Stef Niekamp, directeur: “We zijn er ontzettend trots op dat we als eerste in Limburg zijn die dit kwaliteitslabel hebben gekregen, voor zowel de bibliotheek als de amateurkunsten. In een tijd van transitie is het zeer waardevol om de bevestiging van een onafhankelijk instituut te krijgen dat je kwaliteit biedt.”

Wethouder van Cultuur, Jim Janssen vult aan: “De certificering bevestigt dat we actief ontmoetingen stimuleren in cultuur, dat we verbindingen maken in en met de stad en dat we continu zoeken naar vernieuwing. In aanbod, in beleving en door samenwerking. En dat we dit op een duurzame, toekomstbestendige manier doen. De audit benadrukt eveneens dat de aandacht die we hebben voor de maatschappelijke impact van onze organisatie, belangrijk is voor de toekomst.”

Certificeringskader

De Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT) toetst als onafhankelijke organisatie de kwaliteit van bibliotheek- en cultuurorganisaties en van programma’s en diensten voor geletterdheid. CBCT wil de kwaliteit van openbare bibliotheken in Nederland stimuleren en waarborgen, zodat bibliotheken zich op een maatschappelijk en professioneel verantwoorde wijze kunnen ontwikkelen.