Een ogenblik geduld a.u.b.
Zoeken English

Heldenverhalen

 

Kumulus Theaterschool productie voor Theater Na de Dam 2021

Jongeren van onze theaterschool verdiepten zich onder leiding van theatermakers Celine Daemen en Lore Mechelaere in de geschiedenis van Maastricht ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Hun onderzoek vormt de basis voor de korte film Heldenverhalen.

Het grootste Limburgse kamp “de Grote Looier”, waar na de bevrijding ‘foute Nederlanders’ werden vastgehouden, bevond zich in Maastricht. In een processie vierde Maastricht in 1945 deze rituele ‘reiniging’ van de stad. De jongeren van Kumulus Theaterschool verdiepen zich in moraalridders en misstanden van toen en reflecteren op het hier en nu.

Kijk en discussieer mee in de ZOOM-room!
Wil je samen met anderen de film bekijken en er daarna over discussieren? Dat kan als je op deze link klikt: https://us02web.zoom.us/j/89154050277?pwd=Y1NsRU5zcmNxTFlSdFB2Qmd2bitEZz09 
Vanaf 20.30 starten we met deze online ontmoeting. 

Uitzending gemist?
Geen probleem, via ons YouTube kanaal is de film nog t/m 31 mei te zien.

Theater na de Dam
Tijdens de twaalfde editie van Theater Na de Dam zetten bijna 500 jongeren in 43 projecten door heel Nederland zich in om 4 mei 2021 van betekenis te voorzien. Gebaseerd op digitale gesprekken en briefwisselingen tussen jongeren en ouderen over de oorlog wordt - in veel verschillende vormen - iets waardevols gemaakt en staan we niet alleen stil bij het verleden, maar ook bij de complexe tijd waarin we nu leven. Meer informatie over Theater Na de Dam www.theaternadedam.nl


Regie: Celine Daemen

Assistentie: Lore Mechelaere

Cast:

  • Jesper Berkvens
  • Fló van der Bolt
  • Kée van der Bolt
  • Justin Huveneers
  • Fee Maassen
  • Cyriel Salden
  • Olivier Vos

Veel dank aan: Els Roobroeck (coordinator Theaterschool Kumulus) en Joes Minis (conservator bijzondere collecties Cultureel Erfgoed/ Centre Céramique)