Een ogenblik geduld a.u.b.
Zoeken English

Kumulus Interviews

 

Geregeld interviewen we onze cursisten en vragen hun naar wat hen bezighoudt en waarom ze gekozen hebben voor een cursus bij Kumulus. Op deze pagina staan ze allemaal bij elkaar.
Lees hier de verhalen over dromen, drijfveren, wensen, verlangens én maak- en speelplezier!

 

 

zaterdag 16 mei 2020

 

Songfestival Special: Interview met Luca GielissenLuca Gielissen is cursist van Kumulus Muziekschool. Hij volgt zangles bij Digna Janssen en pianoles bij Frans van Libergen. Hij zong dit jaar de rol van Dolfje in de musical ‘Dolfje Weerwolfje’ van productiehuis Rick Engelkes. Daarnaast zit Luca niet stil en doet hij zoveel mogelijk mee aan allerlei andere zang- en koorprojecten. Momenteel besteed hij zijn tijd aan deelname aan JuniorCovers waarvoor hij het winnende Songfestivallied Arcade online zetten.
Wij interviewden hem en zijn moeder Cindy over zijn muzikale belevenissen en in het
bijzonder over over het Songfestival.

 

Wie ben jij?

Luca Gielissen

Hoe oud ben je?

12 jaar

Waar zit je op school?

Basisschool De Spiegel

Hoe zou jij Luca willen omschrijven? (vraag aan moeder Cindy)

“Luca probeert altijd het beste uit zichzelf te halen en zoveel mogelijk te leren. Hij geniet van alle leuke dingen die nu in deze Coronatijd voorbijkomen. Kumulus betekent heel veel voor hem! Maar ook voor ons en het geeft ons altijd moed om door te gaan wanneer het bijvoorbeeld even tegen zit zoals met de gezondheid van zus Luna. De docenten zijn echt geweldig! Luna heeft ook zo genoten van haar fotografiecursus bij Kumulus. Luca heeft het lied ‘Het Dorp’ van Wim Sonneveld opgenomen als dank aan Kumulus. Hij kan zo toch lekker creatief bezig zijn. Hij kreeg heel wat leuke reacties op zijn video. Ook werd hij eselecteerd voor JuniorCovers, een onlinezangprogramma voor jongeren. Dus het heeft genoeg leuke reacties opgeleverd en daar doe je het toch voor. Luca zegt altijd: "Mensen blij maken met wat ik doe, is het leukste wat er is."

Hoe is het zingen begonnen? (vraag aan moeder Cindy)

“Na eerst bij de theaterschool en bij gitaardocent Denis Coenegracht van Kumulus lessen gevolgd te hebben besloot Luca dat het tijd werd voor zang- en pianoles. Tijdens een open dag zong hij zomaar uit het niets in het lokaal van zangdocent Heidi Pittie uit volle borst de sterren van de hemel. We wisten niet wat we hoorden! We zagen ons kind stralen als nooit tevoren. Door een optreden tijdens Museumnacht in Centre Céramique, waar Luca een lied van een van zijn muzikale helden Elvis Presley zong, meldde hij zich aan bij Digna Janssen en Frans van Libergen. Met beide docenten heeft hij een enorme klik. Het plezier spat ervan af en Luca kan zich geen betere docenten voorstellen. Hij kijkt elke week uit naar zijn lessen. Luca gaat vanaf volgend schooljaar naar het Bonnefanten College waar hij in de Talentenklas zit, maar hij blijft lessen volgen bij Digna en Frans.” 

Ben je fan van het Songfestival?

“Zeker ben ik fan van het Songfestival. Ik kijk graag naar muziekprogramma's en natuurlijk ook naar het Songfestival en Junior Songfestival. Ik hoop altijd dat Nederland een keer wint. Met Arcade van Duncan had ik al een gevoel dat we weleens hoog zouden kunnen eindigen. Dat hij uiteindelijk gewonnen heeft, was natuurlijk helemaal spectaculair. Het bleef heel erg spannend, tot aan het einde. Ik kon het bijna niet geloven dat Nederland weer een keer heeft gewonnen na zoveel jaar. Eindelijk! En ook nog eens gewonnen met een echt liedje zonder al te veel gedoe eromheen. Alleen Duncan met zijn piano alleen op dat grote podium. Want je ziet soms wel gekke dingen voorbijkomen op het Songfestival en dan draait het meer om de act dan om het zingen en dat vind ik soms wel jammer. Dus ik heb die avond genoten! Eindelijk zou het Songfestival weer eens naar Nederland komen. Helaas kon het niet doorgaan door Corona, dat is natuurlijk wel heel erg jammer.”

Waarom heb je voor Arcade gekozen?

“Gelijk toen ik het liedje voor de 1e keer op de radio hoorde vond ik het al een gaaf nummer. Mooie tekst en ook niet het makkelijkste nummer om te zingen. Toen ik die week bij Digna was voor de zangles heb ik aangegeven dat ik dat nummer ook graag zou willen zingen. Zo hebben we er samen een tijdje aan gewerkt en heb ik het al mogen zingen op de voorzingavond van Digna en op Bruis en tijdens audities. Dat was super om te doen. Hopelijk kan ik ook ooit zo mijn eigen nummer schrijven en zingen.”

Wil je van muziek je beroep maken?

“Dat is zeker mijn doel. Mijn ouders en ik weten dat het niet het gemakkelijkste vak is maar ik ben heel vastberaden om mijn doel te bereiken. Mijn ouders steunen me hierin en laten me mijn eigen weg uitstippelen. Soms komen dromen uit!” 

Wie is jouw favoriete zanger(es)?

“Ik heb geen favoriete zanger(es) maar vind het belangrijk dat je als zanger iets kunt vertellen waarmee je mensen kunt raken. Voorbeelden daarvan zijn o.a. Queen, Elvis, Danny Vera en verschillende musical- en jazznummers. Maar ook ABBA en een liedje als ‘Het Dorp’ van Wim Sonneveld.” 

Met wie zou je graag een nummer samen willen maken?

“Met Danny Vera.”


Noot van de redactie:

Het is ondoenlijk om alles wat Luca tot nu toe op zijn muzikale pad is tegengekomen en heeft ondernomen in dit interview te verwerken. Daarom kunnen geïnteresseerden hieronder zijn cv lezen,

Luister hier naar Arcade door Luca Gielissen
Bekijk hier het CV.


Interview door:
Zelinda Meli

Communicatie adviseur
Centre Céramique – Kumulus –Natuurhistorisch Museum Maastricht