Een ogenblik geduld a.u.b.
Zoeken English

Kumulus Interviews

 

Geregeld interviewen we onze cursisten en vragen hun naar wat hen bezighoudt en waarom ze gekozen hebben voor een cursus bij Kumulus. Op deze pagina staan ze allemaal bij elkaar.
Lees hier de verhalen over dromen, drijfveren, wensen, verlangens én maak- en speelplezier!

 

 

zaterdag 9 mei 2020

 

Interview met Frida HernandezFrida Hernandez is cursiste van Kumulus Muziekschool. Ze volgt zanglessen bij Digna Janssen en gitaar bij Remco Roncken. Ze deed dit jaar mee aan de populaire zangwedstrijd The Voice Kids van RTL4. Wij interviewden haar over haar muzikale belevenissen. 

 

Wie ben jij?

Frida Hernandez

Hoe oud ben je?

14 jaar

Waar zit je op school?

Bonnefanten College

Vind je het jammer dat je nu niet naar school kan?

“Niet echt. Ik moet zeggen dat de online lessen prima gaan.” 

Zou je willen toelichten wie Frida is? Wat voor persoon is Frida? (vraag aan moeder Laura)

“Frida is een heel lieve en ook een vrij eigenwijze meid. Ze heeft iets heel Spaans in zich (daar is ze ook geboren), echt temperamentvol, vurig met haar eigen ideeën en een sterke persoonlijkheid. Ze weet wat ze wil en vooral wat ze niet wil. “

Hoe is het zingen begonnen?

“Door kinderliedjes mee te zingen op de peuterspeelzaal Lewieke en daarna veel muziek luisteren van verschillende stijlen. Zolang als ik me kan herinneren heb ik altijd al van zingen gehouden.

Wat betekent zingen voor jou?

“Alles, ik word er heel erg gelukkig van dat ik zo een talent heb en dat ik dat mag delen met wie het maar wil horen.”

Zing je ook weleens voor je familie/klasgenoten/vrienden?

“Soms wel maar dat doe ik zonder het door te hebben of bij een optreden.” 

Wanneer merkte je dat Frida een zangtalent had? (vraag aan moeder Laura)

“Frida zingt al vanaf ze kan praten. Ze is enig kind dus was ook vaak alleen en moest zichzelf gezelschap houden. Misschien was ze daarom altijd aan het zingen, en het klonk al zo schattig en mooi vanaf vrij vroeg. Ik vond het belangrijk dat ze zich artistiek zou ontwikkelen en dat ze zichzelf zou kunnen begeleiden met een instrument. Daarna moet ze zelf zien of ze professioneel iets wil gaan doen met muziek maar de vaardigheden die ze nu bij Kumulus leert, is a joy for life!”

Hoe zijn jullie bij Kumulus terecht gekomen?

“Ik heb best veel leraren gehad en ik vond het lastig om een goede leraar te vinden die bij mij paste, waar ik echt een klik mee had want dat vind ik heel belangrijk en bij Kumulus ging dat heel makkelijk. Er was direct een gevoel van: eindelijk, hier zit ik goed.”

Wanneer zijn jullie bij Kumulus begonnen?

“Ongeveer 2 jaar geleden voor zang en gitaar maar vroeger heb ik ook al theater en musical cursussen bij Kumulus gevolgd. “


Hoe heeft Kumulus bijgedragen aan de ontwikkeling van Frida? (vraag aan moeder Laura)

“Ik heb bij haar gemerkt wat een verschil het maakt als je een leraar hebt die echt zijn best doet, eentje die je steunt, waar echt een klik mee is. Frida is muzikaal enorm gegroeid sinds ze bij Kumulus les volgt en dat is dankzij Digna (zangles) en Remco (gitaarles).” 

Wat maakt jou nou zo goed in zingen?

“Ik denk dat iedereen wel zijn unieke dingen heeft maar bij mij merk je ook heel erg dat ik ervan geniet en dat ik ervan hou. Fysiek heb ik een vrij grote borstkast waardoor ik veel kracht in mijn stem heb.”

Wil je van zingen je beroep maken?

“Ja, dat is wel mijn eerste keuze. Niet makkelijk maar ik heb er veel voor over.” 

Hoe was het optreden bij The Voice Kids?

“Geweldig! Iets dat ik nooit in mijn leven zal vergeten. Ik heb echt enorm genoten.” 

Hoe zat het met de zenuwen?

“Ik heb 5 auditierondes moeten doen vóór de blind audition. Duizenden kinderen hadden zich opgegeven en maar heel weinig gaan door naar de blind audition, dus als je al de rondes eindelijk door bent moet je echt de zenuwen in toom houden bij de blind audition en uitstekend presteren zodat een van de coaches zich voor jou omdraait. Echt ontzettend spannend maar daarna, bij de battles, gelukkig een stuk minder.”


Wat heb je geleerd bij de TVK?

“Het genieten op het podium maar ook om te presteren op het podium. Je kunt geen foutje maken, bij de blind audition moet alles in een keer goed gaan. Ik heb ook vrienden voor het leven gemaakt. De ervaring is super intens en uniek...en dat deel je met een groep mensen die ook enorm van zingen houden.”


Slot: Wie is jouw favoriete zanger(es)?

“Rihanna.”

Met wie zou je graag een nummer samen willen maken?

“Met Rihanna en Demi Lovato.”

Interview door:
Michael Hardy

Marketing/ communicatie stagiair
Centre Céramique – Kumulus –Natuurhistorisch Museum Maastricht