Een ogenblik geduld a.u.b.
Zoeken English

Ondersteuning amateurkunsten

Kumulus biedt ondersteuning aan de amateurkunsten in Maastricht. Zowel amateurkunstverenigingen als amateurkunstenaars kunnen rekenen op inhoudelijk advies, bijvoorbeeld over uiteenlopende subsidiemogelijkheden. Daarnaast biedt Kumulus facilitaire ondersteuning bij diverse amateurkunstactiviteiten

Het bureau KunstActief Maastricht helpt amateurkunstbeoefenaars op weg. Het is een platform voor amateurkunsten in Maastricht en een loket voor facilitaire zaken die nodig zijn om amateurkunstenaars een podium te geven. KunstActief Maastricht stimuleert en verbindt. Immers, talentontwikkeling houdt niet op bij kennismaken en leren. Het is juist het doen wat het zo de moeite waard maakt. Doen is aansluiting zoeken bij bestaande initiatieven zoals de rijke harmonie- en fanfarewereld van Maastricht en de regio. Of de bloeiende beeldende kunstscène. Ook zijn er veel toneelverenigingen waar je kunt schitteren op het podium en dansclubs die de meest uiteenlopende dansvormen beoefenen.

Facilitaire ondersteuning

Opslag- en productieruimtes:
De KunstActiefhal in Heugem is beschikbaar als opslag– en productieruimte. Kumulus/KunstActief Maastricht beheert de loods in samenwerking met vrijwilligers. De loods beschikt over 1700 m2 opslagruimte en circa 100 m2 productieruimte. De gebruikersvoorwaarden en meer informatie kun je hieronder downloaden:

Stoelen en hekken:
Heb je voor jouw optreden (niet commercieel) stoelen voor de muzikanten nodig en/of muziekstandaards of dranghekken, dan kun je ons het beste contacteren via info@kunstactiefmaastricht.nl.

Reserveer tijdig! Er is maar een beperkte voorraad.

Podia en repetitieruimtes:
Ben je op zoek naar een podium voor je voorstelling of concert dan kunnen wij je daarover meer informatie geven. Ook kunnen wij je adviseren over mogelijkheden voor repetitieruimte.

Subsidiemogelijkheden van de gemeente Maastricht

Gemeentelijke subsidies:
In de Regeling subsidies amateurkunsten 2015 Gemeente Maastricht worden de verschillende subsidiemogelijkheden beschreven:


Voor inhoudelijk advies en ondersteuning betreffende de (gemeentelijke) subsidieaanvraag kunt u terecht bij:
Yvonne Engelen
T: (043) 350 56 49
E: yvonne.engelen@maastricht.nl

M.b.t. de procedurele afhandeling dient u contact op te nemen met Nanine Paes van het subsidiebureau van de gemeente Maastricht:
E: nanine.paes@maastricht.nl

Andere subsidies en fondsen:
Kumulus KunstActief Maastricht kan u adviseren over andere subsidiegevers en fondsen. Ook is de fondsendisk van uitgeversmaatschappij WalburgPers op aanvraag beschikbaar.

Contact:
T: (043) 350 56 49
E: yvonne.engelen@maastricht.nl