Een ogenblik geduld a.u.b.
Registreren / Inloggen Zoeken English

Ondersteuning amateurkunsten

Kumulus biedt ondersteuning aan de amateurkunsten in Maastricht. Zowel amateurkunstverenigingen als amateurkunstenaars kunnen rekenen op inhoudelijk advies, bijvoorbeeld over uiteenlopende subsidiemogelijkheden. Daarnaast biedt Kumulus samen met het maatschappelijk-culturele platform Tout Maastricht facilitaire ondersteuning bij diverse amateurkunstactiviteiten.

Het bureau KunstActief Maastricht helpt amateurkunstbeoefenaars op weg. Het is een platform voor amateurkunsten in Maastricht en een loket voor facilitaire zaken die nodig zijn om amateurkunstenaars een podium te geven. KunstActief Maastricht stimuleert en verbindt.
Immers, talentontwikkeling houdt niet op bij kennismaken en leren. Het is juist het doen wat het zo de moeite waard maakt. Doen is  aansluiting zoeken bij bestaande initiatieven zoals de rijke harmonie- en fanfarewereld van Maastricht en de regio. Of de bloeiende beeldende kunstscène. Ook zijn er veel toneelverenigingen waar je kunt schitteren op het podium en dansclubs die de meest uiteenlopende dansvormen beoefenen.

Stichting Tout Maastricht

Kumulus/KunstActief Maastricht werkt samen met Tout Maastricht. Via het programma Tout Maastricht is het mogelijk om met grote projecten heel veel inwoners van Maastricht bij kunstzinnige projecten te betrekken. Onder andere omdat Tout Maastricht extra subsidies ontvangt van het Elisabeth Strouvenfonds en de Gemeente Maastricht.

www.toutmaastricht.nl

Facilitaire ondersteuning

Opslag- en productieruimtes: De KunstActiefhal in Heugem is beschikbaar als opslag– en productieruimte. Kumulus/KunstActief Maastricht beheert de loods in samenwerking met vrijwilligers. De loods beschikt over 1700 m2 opslagruimte en circa 100 m2 productieruimte. De gebruikersvoorwaarden en meer informatie kun je hieronder downloaden:

Stoelen en hekken:
Heb je voor jouw optreden (niet commercieel) stoelen voor de muzikanten nodig en/of muziekstandaards of dranghekken, dan kun je ons het beste contacteren via info@kunstactiefmaastricht.nl.

Reserveer tijdig! Er is maar een beperkte voorraad.

Podia en repetitieruimtes:
Bent je op zoek naar een podium voor je voorstelling of concert dan kunnen wij je daarover meer informatie geven. Ook kunnen wij je adviseren over mogelijkheden voor repetitieruimte.

Subsidiemogelijkheden van de gemeente Maastricht

Voor inhoudelijk advies en ondersteuning betreffende de (gemeentelijke) subsidieaanvraag kunt u terecht bij:

Yvonne Engelen T: (043) 350 56 49
E: yvonne.engelen@maastricht.nl

M.b.t. de procedurele afhandeling dient u contact op te nemen met Nanine Paes van het subsidiebureau van de gemeente Maastricht:
E: nanine.paes@maastricht.nl

 

Fondsen:
Bij het zoeken naar subsidies is niet alleen de gemeente Maastricht een organisatie die hiervoor kan worden benaderd. In Nederland zijn er diverse fondsen die kunnen worden benaderd voor een financiële bijdrage aan uw project. Klik hier voor een overzicht.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van berichten op het platform www.maastrichtnet.nl/actief? Abonneer je dan nu op hun nieuwsbrief door een e-mail te sturen naar info@kunstactiefmaastricht.nl of klik op deze link en het inschrijfformulier opent in een nieuw venster.