Een ogenblik geduld a.u.b.
Zoeken English

Talentschool Muziek

Als je van muziek je beroep wilt maken, dan is daar heel wat voor nodig. Talent en ambitie zijn absoluut belangrijk, maar ook de juiste begeleiding is essentieel. Kumulus biedt een speciale, meerjarige talentenopleiding om deze ondersteuning te bieden. Voor het muzikale neusje van de zalm, zijn er twee opeenvolgende trajecten richting een muziekopleiding op Hbo-niveau: de Talentklas (TK) en de Voorbereiding Toelating (VT).

Voor wie?

De Talentenopleiding van Kumulus is niet voor iedereen weggelegd. Je kunt alleen aan het traject starten op advies van een docent en na een succesvolle auditie.

Wat kun je verwachten?

Wanneer jij de talentenopleiding gaat volgen, krijg je extra lestijd, theorielessen als voorbereiding op de vervolgopleiding, ondersteunende workshops en muzikale begeleiding. Ook wordt je twee keer getoetst om te bekijken of je les krijgt op het juiste niveau. Onze gediplomeerde docenten zullen er alles aan doen om jouw talent zo goed mogelijk tot bloei te laten komen, zodat jij het beste uit jezelf kunt halen en een mooie toekomst tegemoet kunt gaan op de muziekopleiding van jouw keuze.

Hoe is de opleiding opgebouwd?

De Talentopleiding van de Kumulus muziekschool bestaat uit twee niveaus, waar je afzonderlijk auditie voor moet doen:

- Talentklas (TK)

Als eerste stap ga je intensiever aan de slag met jouw muzikale talent. Naast je reguliere muzieklessen, krijg je extra lestijd en volg je theorielessen tot en met D-niveau. Zodra jouw docent denkt dat je er klaar voor bent, kun je auditie doen voor het volgende niveau binnen de talentenopleiding.

- Voorbereiding Toelating (VT)

In het tweede deel van de talentenopleiding ga je toewerken naar het toelatingsexamen voor een beroepsopleiding in de muziek. Met extra lestijd, theorielessen, pianobegeleiding en een deskundige beoordeling van je vorderingen, haal je het maximale uit je zelf. De Voorbereiding Toelating biedt een uitstekende voorbereiding voor leerlingen die een opleiding aan het Conservatorium, de Rockacademie of een andere muziek-beroepsopleiding op Hbo-niveau voor ogen hebben.

In the middle of difficulty lies opportunity

Albert Einstein