Een ogenblik geduld a.u.b.
Zoeken English

Terwijl we binnen blijven

Podcasts

 

Maastrichtse podcast ‘Terwijl we binnen blijven‘

 

Vijf jongeren van Theaterschool Kumulus uit Maastricht, Dimphy (19), Caro (17), Sara (15), Fleur (13) en Ghislaine (13), verdiepten zich onder leiding van theatermaker Celine Daemen in de geschiedenis van Maastricht ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. ‘Wat gebeurde er in de Grotten, wat is de urban myth?’ en 'Welk verhaal willen we graag geloven?' Hun onderzoek naar deze thema’s vormt de basis voor de podcast ‘Terwijl we binnen blijven’.

 

 

"Een mooi voorbeeld is het verhaal van de man die ronddoolde in de grotten tijdens de oorlog. Samen met een aantal anderen richtte hij  ‘De vleermuizen club’ op. Ze ontmoetten daar onder andere Willem van Schaïk. De man die volgens artikelen op internet vluchtroutes door de grotten begeleidde tijdens de oorlog."

 

Muziek door: Jelle HoekstraIn deze podcast verdiepen de jongeren zich, vanuit hun eigen kamers, in de verhalen over de grotten van Maastricht. Ze ontdekken verhalen die zich afspelen onder de grond, waar de zon niet schijnt en de bommen niet vallen. Ze gaan op zoek naar helden en mythen. Naar wat er waar is, maar ook naar wat we graag willen geloven.  De podcast ‘Terwijl we binnen blijven’ is hierboven te beluisteren.

Podcast

 

Theater Na de Dam

Theater Na de Dam is een nationale traditie. Sinds 2010 spelen op 4 mei om 21.00 uur door het hele land artiesten, toneelspelers, jongeren en muzikanten voorstellingen die betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog of via die oorlog reflecteren op de wereld van vandaag. Dit jaar worden veel projecten op een alternatieve manier voortgezet.

Kijk voor het hele programma op theaternadedam.nl.

 

Theaterschool Kumulus

De Theaterschool van Kumulus biedt toneellessen voor jong en oud in de regio Maastricht en omgeving. Met ongeveer 400 cursisten mag de theaterschool zich verheugen in een groeiende belangstelling van met name jongeren die toneel willen spelen. Naast de reguliere lessen neemt de Theaterschool vaker deel aan samenwerkingsprojecten met b.v. Toneelacademie Maastricht, Het Laagland Sittard en Theater Na de Dam.
De Theaterschool biedt ook een speciaal traject voor talenten die een professionele carrière nastreven. Tijdens de Vooropleiding proef je van de vakken die aan de Toneelacademie Maastricht worden gegeven.

 

Duh Puberpodcast

Naast de Theater na de dam podcast kun je ook luisteren naar Duh Puberpodcast in samenwerking met Sebas van der Donk