Een ogenblik geduld a.u.b.
Zoeken English

Vrijdag blog

 

 Op deze pagina publiceren we vrijdagblogs

Margo van Vlierden

vrijdag 27 maart 2020

 

Rommelweek

 

 “Het begint nu behoorlijk naar te worden”, sombert mijn zoon. Hij staat op het station in Rotterdam en stuurt een foto van een leeg perron. Hij komt naar huis. Want als universiteit én kroeg dicht zijn én de buurt AH leeg gekocht, is er weinig lol meer aan. Trouwens, zijn geld voor deze maand is ook bijna op. Dus een paar weekjes thuis wonen, biedt dan ook een lichtpuntje.


Twee kinderen weer thuis. Gezellig, maar wennen is het wel. Meteen een chocoladevlek op de nieuw beklede bank. Godver… De restanten van late avond (vr)eetfestijnen op het aanrecht. Jak. Vrienden die langskomen. Eh, sorry maar nee dus. Kleine confrontaties. Opfrissen van huisregels. Passen en meten voor iedereen.

In de loop van de week melden kind nummer drie en vier zich. Op zaterdagochtend voor het eerst sinds tijden samen aan het ontbijt. Wat gaan we doen vandaag? Zolder opruimen, oppert de dochter. Hard nodig, maar of we dáár nou zin in hebben? Maar vooruit, we gaan ervoor. En zo gebeurt het dat we met z’n allen de hele zolder en zelfs een deel van de kelder opruimen. Drie ritten met vol geladen auto en aanhangwagen - op gepaste afstand - naar het milieupark en de kringloop. Na afloop in de zonnige tuin aan de après-schoonmaak borrel. Uit volle borst meezingen met ‘Country roads’ en andere guilty pleasures. We voelen ons rijk. Corona is even ver weg.

Margo van Vlierden