Een ogenblik geduld a.u.b.
Zoeken English

Vrijdag blog

 

 Op deze pagina publiceren we vrijdagblogs

Sigrid Stroux

donderdag 9 april 2020

 

Social Distance

 

Is anderhalve meter afstand houden nou zo godvergeten ingewikkeld?
De regering en het RIVM hebben die maat aangegeven en niet in yards of inches, maar gewoon in meters en centimeters. Dat Noord-Amerikanen en Britten trouwens nog steeds vasthouden aan hun eigen systeem van maten vind ik sowieso al idioot, maar dat is het merendeel van die bevolking ook. Neem in godsnaam een voorbeeld aan Canada!

Nu eerst over die anderhalve meter afstand houden, oftewel de Social Distancing. Waarom dit dan in het Engels moet is mij een raadsel, Sociale Afstand is toch ook duidelijk. Dit geldt blijkbaar niet voor een schrikbarend aantal leeghoofden.

Premier Mark Rutte adviseerde de Nederlanders in de persconferentie van afgelopen maandag een afstand te houden tot de volgende medemens van 1,5 meter. Dat advies werd nog eens aangescherpt op een persconferentie van voornoemde een paar dagen later.

Evenwel, het is lente in Nederland! Het zonnetje schijnt, de temperatuur is aangenaam. Dus wat doen de inheemse gewoontedieren? We gaan massaal naar buiten; het strand op in Scheveningen, de hei op in de Veluwe, of naar het park in de buurt. Gezellig, met zijn allen op een kluitje!

Over dat park gesproken; op tv was veelvuldig te zien hoe groepjes sportievelingen, zij aan zij, hun fitnessoefeningen afwerkten, al dan niet twee-aan-twee verbonden door een elastische sportband.
Nu heb ik sowieso niet zoveel op met sporten in de natuur, de natuur is om rustig doorheen te lopen en van het getjilp van vogeltjes te genieten. En niet om op zondagochtend te gaan springen en stretchen in lycra broek en idem shirt. Met twintig anderen in dito kledij.

Die lycra broeken zijn overigens ook erg in trek bij de kuddes wielrenners die, ondanks het contactverbod, op hun belachelijk dure fietsen langs je heen scheren. Allemaal mannen in hun 50er jaren die opeens zonodig moeten laten zien dat ze nog een jonge geest hebben en de daarbij behorende semi-goeie conditie. Heel jammer!
Deze lui trekken zich niets aan van het goedbedoelde advies van de premier om de ‘social distance’ in acht te nemen.

Ik doe thuis wel aan Social Distancing en zit in mijn eentje in de voorkamer met een hele stapel boeken en columns die ik al een hele tijd graag wil lezen maar waar ik nooit tijd voor vind. Eindelijk rust! Ik neem een teug van mijn Buckler biertje dat geduldig op mij staat te wachten. Proost!

Sigrid Stroux