Een ogenblik geduld a.u.b.
Zoeken English

Vrijdag blog

 

 Op deze pagina publiceren we vrijdagblogs

Cato Gubbels

donderdag 14 mei 2020

 

 

Seks na je vijftigste

 

In een rariteitenwinkeltje in Amsterdam zag ik een boekje met als titel: Sex after fifty.
Omdat ik zelf die leeftijd al ruimschoots ben gepasseerd werd ik toch een beetje nieuwsgierig. Gelukkig zat er geen folie omheen en kon ik even verder kijken dan de kaft. Het boekje telde, schat ik, zo’n 60 bladzijdes waarop....... helemaal niets stond. Ik lag in een deuk! Dat boekje moest mee naar huis. Het was ook nog best duur ook, 21 euro voor slechts drie woorden. En dat terwijl geen van de drie woorden meer dan 5 letters had. In het eerste woord zat wel de letter X en die levert bij Srabble heel wat punten op. Misschien heeft dat bij de prijsbepaling een rol gespeeld. Het boekje ging sowieso mee in mijn tas.

Vriendinnen die op bezoek kwamen attendeerde ik op het boek. De meesten waren niet happig om erin te kijken. Na aandringen mijnerzijds wilden ze het uiteindelijk wel even inzien, alleen om mij een plezier te doen. Ze moesten stuk voor stuk vreselijk lachen.
Zo anders ging het met mijn vrienden. Ja, ja, geef hier dat boek, dat wilden ze wel eens zien.
Een kwestie van drie seconden..... Godverdomme! Het boek werd op tafel gesmeten. Gezicht op onweer. Ja zeg! Teleurstelling alom.

Mannen op leeftijd hebben heel wat over voor een goede gezondheid. Ze eten en drinken minder en doen meer aan sport en seks want dat is nou net heel goed voor je lijf. Na hun vijftigste zie je ze dan ook steeds slanker en fitter worden. Sommigen nemen hun gezondheid zo serieus dat ze hun enigszins uitgebluste echtgenote inruilen voor een jonger exemplaar met een nog fris libido. De ziektekostenverzekeringen zijn er blij mee want een gezonde kerel maakt nu eenmaal minder zorgkosten.

Daar kunnen vrouwen een voorbeeld aan nemen, in plaats van de menopauze de schuld te geven van hun gebrek aan lust. Dus dames, geen gezeur meer.
Weg met die smoesjes,
Knoop los die bloesjes
Voor een lang leven de beste tip:
Iedere dag een wip!

Cato Gubbels