Programma Bruis x Het Parcours 2019

ZATERDAG 31 AUGUSTUS

FRONTENPARK - CLUB ZEIBAOR _ Download hier de pdf

1. Leesplek
Zin om je eventjes terug te trekken uit de festivaldrukte? Dat kan in de gezellige leestent. Spannende, grappige, verrassende boeken: je vindt ze hier! Voor de kleintjes zijn er ook twee interactieve prentenboeken om doorheen te klikken en luisteren.
Locatie: De boekenhoek
12.00 – 22.00
Leeftijd: 2+

2. Voorleesuurtje 1
Ieder kwartier een nieuw, spannend verhaal voor kinderen vanaf 4 jaar.
Kom je luisteren in onze superleuke leestent? Onze voorlezer is een speciale mystery guest!
Locatie: De boekenhoek
Tijd: 13.00 – 14.00
Leeftijd: 4+

3. Voorleesuurtje 2
Ieder kwartier een nieuw, spannend verhaal voor kinderen vanaf 8 jaar. Kom je luisteren in onze superleuke leestent? Onze voorlezer is een speciale mystery guest!
Locatie: De boekenhoek
Tijd: 16.00 – 17.00
Leeftijd: 8+

4. Voorleesuurtje 3
Voorlezen is niet alleen voor kinderen. Joes Minis leest voor uit echte grote mensen-boekjes. Rode oortjes gegarandeerd. Kinderen niet toegestaan!
Locatie: De boekenhoek
Tijd: 21.00 – 22.00
Leeftijd: 18+

5. Zoek Zandbak
In de Zoek Zandbak is per ongeluk zand uit de ENCI - groeve terecht gekomen. In het zand zitten vaak fossielen en andere speciale dingen! Kijk jij mee in de zandbak of er ook fossielen inzitten? Locatie: Festivalterrein – Mosasaurus - minipark
Locatie: Zandbak
Tijd: 12.00 – 17.00
Leeftijd: 6+

6. Voeldozen & quiz
Ik voel, ik voel…IEK! Wat zit er dan in deze doos? Doe mee met de speciale voeldozen quiz van het Natuurhistorisch Museum Maastricht en leer meer over de natuur. Degene met de meeste goede antwoorden wint een leuk prijsje!
Locatie: Creacrib
Tijd: 15.00 – 15.30
Leeftijd: 6+

7. Art Collect Centre
In deze artbox zie je wat er het hele festivalweekend aan art gemaakt werd.
Locatie: ART Box
Tijd: 12.00 – 24.00
Leeftijd: AL

8. Workshop Het geheim van de meester
Laat je inspireren door de zonnebloemen en probeer het expressieve, kleurrijke schilderen en/of tekenen uit! Laat de zonnebloemen tot leven komen in je tekening of schilderij, net zoals de grote schilders uit de kunstgeschiedenis dat deden. Je kunt tekenen met krijt en houtskool of schilderen met aquarelverf.
Locatie: Kunstkot
Tijd: 12.00 – 18.00
Leeftijd: 18+

9. Action painting Pollock
We gaan samen aan de slag met actionpainting en we leren het van de meester Jackson Pollock! We proberen verschillende technieken, actionpainting staat immers bekend om o.a. zijn dripping techniek. Het wordt een abstract kunstwerk waarbij we uitgaan van een emotie.
Locatie: Creacrib
Tijd: 14.00 – 14.30
Leeftijd: 8+

10. The hidden Moonwalk Dance
Altijd al de moonwalk willen leren? Dit is je kans! Dans deze knotsgekke dark-side-of-moonwalk onder begeleiding van een ervaren docent van Kumulus en laat een spoor achter van fluoriserende verf. Filmpje maken voor het thuisfront is uiteraard geen probleem. This is it!
Locatie: Blackbox
Tijd: 14.00 – 23.00
Leeftijd: AL

11. Theaterworkshop
Voel jij je wel eens zo vrij als een vogel? Hou je van toneelspelen? Heb jij je altijd al eens afgevraagd hoe vogels vrienden maken? Voel je vogelvrij om mee te spelen en onderzoeken tijdens deze theaterworkshop voor 8-plussers in de grote tent.
Locatie: Creacrib
Tijd: 13.00 – 13.30
Leeftijd: 8+

12. Workshop Doemeezingmovie Aladdin
Word je blij van zingen of dansen of toneelspelen of van alle drie? Kom en doemeezingmovie. Vlieg mee. Maybe a star is born...
Locatie: Creacrib
Tijd: 16.00 - 17.00
Leeftijd: AL

13. Instrumenten-challenge
In deze Kumulus Instrumentenchallenge moet je goed opletten en zoveel mogelijk vragen proberen te beantwoorden. In de tussentijd bespeel je verschillende instrumenten. Hoe meer instrumenten, hoe hoger je ranking!
Locatie: Muzieknest
Tijd: 12.00 – 14.30
Leeftijd: 6+

14. DJ-yourself
Altijd al eens willen ervaren hoe het is om als DJ te werken? Of je eigen tracks willen maken? Dat kan vandaag tijdens de DJ&Producing workshop. Kijk mee met onze jonge, maar ervaren producers en ontdek welke beats jij kunt maken.
Locatie: Muzieknest
Tijd: 15.00 – 17.00
Leeftijd: 12+

15. Pubquiz muziek
Spannende pubquiz waarin jouw muzikale kennis wordt getest. Dit keer kunnen niet alleen de popfanaten maar ook de liefhebbers van klassieke muziek hun hart ophalen!
Locatie: Creacrib
Tijd: 17.45 – 18.30 en 19.15 – 20.00
Leeftijd: AL

16. Jong muziektalent
Onze jonge muziektalenten zullen enkele meesterwerken laten horen. De 15-jarige Roderick Janssen is een echte pianomaestro. Enige tijd geleden verwisselde hij zijn meer klassiek gerichte opleiding om het pop/rock/jazz-genre te gaan verkennen. Virtuoos in alle genres, dat belooft een spectaculair optreden. Beau van Cleef, Lieve Stroux en Frida Hernandez hebben zangles van Digna Janssen, en dat hoor je! Ongelooflijk mooie stemmen, alle met een eigen sound. Deze jonge leerlingen schrijven zelfs al eigen nummers, en doen ook niet onder voor Beyoncé of Shakira. Kom snel luisteren voordat heel Nederland ze ontdekt!
Locatie: Kumuluskiosk
Roderick Janssen – 14.30 – 15.00
Beau van Cleef – 15.00 – 15.15
Lieve Stroux – 19.15 – 19.30
Frida Hernandez – 19.30 – 19.45
Leeftijd: AL

17. Kumulus Bigband
Al lekker op stoom gekomen? Het houdt nog niet op, want de Kumulus Bigband neemt het muzikale stokje over van de Slim Vitzkids die ook al optraden. Marc Huynen en zijn bandleden nemen je verder mee in de wereld van de Bigbandmuziek.
Locatie: Kumuluskiosk
Tijd: 17.45 – 18.30
Leeftijd: AL

18. Band Curve
Kumulus staat bekend om het grote aantal bands dat er gecoacht wordt. Leerlingen die hun talenten al op jonge leeftijd inzetten om samen met anderen vette muziek te maken. Deze jongeren en volwassenen willen graag laten horen wat ze kunnen. De band Curve speelt naast covers ook eigen nummers en droomt van een carrière in de muziek. Next stop: mainstage Bruis?
Locatie: Parcourspaviljoen
Tijd: 21.00 – 21.45
Leeftijd: AL

19. Slim Vitzkids
Wat is er opzwepender dan een bigband? Lekker swingen met je hele lijf of gewoon achteroverleunen en luisteren naar de prachtige klanken van uiteenlopend repertoire? Deze band staat onder leiding van trompettist Marc Huynen en speelt swingende, groovy composities van o.a. Art Blakey, Joe Zawinul en Herbie Hancock. De muzikanten, van de muziekscholen uit Heerlen, Aken en Maastricht, zijn tussen de 8 en 16 jaar oud.
Locatie: Kumuluskiosk
Tijd: 16.00 – 16.45
Leeftijd: AL

CENTRE CÉRAMIQUE - Download hier de pdf

20. Grote veranderingen bij Centre Céramique en Kumulus Muziekschool
Wij staan aan de start van een grote verbouwing: Kumulus Muziekschool verhuist naar Centre Céramique, de bibliotheek krijgt een nieuwe indeling en inrichting, het cultureel erfgoed wordt prominenter gepresenteerd, de tentoonstellingen krijgen een nieuwe opstelling en RTV Maastricht krijgt een centralere plek in het gebouw. Centre Céramique wil een ontmoetingsplek zijn, een wonderkamer voor erfgoed, een podium voor fotografie, een coach en aanjager van cultuur in de stad en een talentontwikkelaar voor jong en oud. Meer weten over onze plannen? Neem deel aan een van onze rondleidingen.

Rondleidingen om 13.00, 14.00 en 15.00u. | Max. 10 personen per rondleiding | Twee rondleidingen per uur
Aanmelden bij de klantenservice.
Locatie: Centre Céramique, Plein 1992
Tijd: 13.00 – 17.00
Leeftijd: AL

21. Buurttheater Mariaberg
Sneak- preview van scènes uit de nieuwe voorstelling NÈS die in oktober in première gaat.
Locatie: Centre Céramique, Plein 1992
Tijd: 13.30 – 16.45
Leeftijd: 12+

22. Koninklijke zangvereniging Mastreechter Staar
De Mastreechter Staar verkent Centre Céramique. Ze geven optredens op verrassende locaties in en om het gebouw.
Locatie: Centre Céramique, Plein 1992
Tijd: 14.00 – 15.40
Leeftijd: AL

NATUURHISTORISCH MUSEUM MAASTRICHT - Download hier de pdf
Het NHMM is op zaterdag 31 augustus gratis toegankelijk voor publiek!

23. Kinderkoor Sjamaes
Kinderkoor Sjamaes laat van zich horen vanuit de prachtige tuin van het Natuurhistorisch Museum Maastricht. Op drie verschillende momenten zal dit swingende kinderkoor een optreden van ongeveer 20 minuten verzorgen.
Locatie: Natuurhistorisch Museum Maastricht, De Bosquetplein 7
Tijd: 14.00 – 16.00
Leeftijd: AL

24. HistoBistro
De HistoBistro is een verrassende amuse die zich meer en meer in Maastricht zal presenteren. Historische proeverijtjes met smakelijke oude verhalen. Voor het eerst te proeven en mee te maken tijdens de opening van het culturele seizoen in het Natuurhistorisch Museum en met een vette knipoog naar onze Walvis expo. Op het menu? Scheepsbeschuit met suiker, gortepap met pruimen en Walvisbier op een bedje van stoere zeemanspraatjes. Wie lust er een lepel levertraan samen met een broodje aap verhaal?
Locatie: Natuurhistorisch Museum Maastricht, De Bosquetplein 7
Tijd: 13.00 – 16.00
Leeftijd: AL

 

ZONDAG 1 SEPTEMBER

Deze dag is er alleen Bruis x Het Parcours-programmering in het Frontenpark. In Centre Céramique en het Natuurhistorisch Museum Maastricht zijn op zondag de vaste collecties, tentoonstellingen en activiteiten te zien en te beleven.

FRONTENPARK - CLUB ZEIBAOR

1. Leesplek
Zin om je eventjes terug te trekken uit de festivaldrukte? Dat kan in onze gezellige leestent. Spannende, grappige, verrassende boeken: je vindt ze hier! Voor de kleintjes zijn er ook twee interactieve prentenboeken om doorheen te klikken en luisteren.
Locatie: De boekenhoek
Tijd: 12.00 – 17.00
Leeftijd: 2+

2. Voorleesuurtje
Ieder kwartier een nieuw, spannend verhaal voor kinderen vanaf 4 jaar.
Kom je luisteren in onze superleuke leestent? Onze voorlezer is niemand minder dan de Maastrichtse kinderboekenschrijfster Manon Berns, bekend van o.a. Blockbusters, Het geheim van Monet, Het Picasso mysterie en De Ondergrondse Rembrandt. 
Locatie: De boekenhoek
Tijd: 13.00 – 14.00
Leeftijd: 6+

3. Zandbak
In de Zoek zandbak is per ongeluk zand uit de ENCI - groeve terecht gekomen. In het zand zitten vaak fossielen en andere speciale dingen! Kijk jij mee in de zandbak of er ook fossielen inzitten?
Tijd: 12.00 – 15.00
Leeftijd: 6+

4. Schaaldieren: schildpad
Een walvis is groot, dat weet iedereen. Maar hoe groot precies? En hoe meet je die? Hoeveel dolfijnen passen er in een walvis? Hoeveel kwallen? Hoeveel krabben? In deze workshop gaan we een sjabloon van een walvis vullen met tekeningen van allerlei zeedieren 'op schaal'.
Locatie: Creacrib
Tijd: 15.00 – 15.30
Leeftijd: AL

5. Art Collect Centre
In deze artbox zie je wat er het hele festivalweekend aan art gemaakt werd.
Locatie: ART Box
Tijd: 12.00 – 18.00
Leeftijd: AL

6. Fashion Freak
Laat je meeslepen door deze speciale performance! Je gaat op een unieke manier aan de slag met Fashion & Kunst. Doe mee met deze performance workshop en ervaar Fashion zoals nooit tevoren. Become a real Fashionfreak!
Locatie: Kunstkot
Tijd: 15.00 – 17.30
Leeftijd: 6+

7. Action painting Xtreme
We gaan samen aan de slag met actionpainting & we leren het van de meester: Yves Klein! We proberen verschillende technieken. Action painting staat immers bekend om o.a. zijn dripping techniek maar vandaag gaan we ook rennen en duiken zoals Yves Klein dat deed. Het wordt een abstract kunstwerk waarbij we uitgaan van emotie.
Locatie: Creacrib
Tijd: 13.00 – 13.30
Leeftijd: 6+

8. Design je eigen tasje
Bruis meets Kumulus in deze toffe tasjes remake workshop! Maak jouw eigen toffe Bruis -tasje samen met een docent van Kumulus.
Locatie: Kunstkot
Tijd: 12.00 – 14.30
Leeftijd: 6+

9. The hidden Moonwalk Dance
Altijd al de moonwalk willen leren? Dit is je kans! Dans deze knotsgekke dark-side-of-moonwalk onder begeleiding van een ervaren docent van Kumulus en laat een spoor achter van fluoriserende verf. Een filmpje maken voor het thuisfront is uiteraard geen probleem. This is it!
Locatie: Blackbox
Tijd: 12.00 – 21.00
Leeftijd: AL

10. Theaterworkshop volwassenen: Vertel het aan de wind
Met de windtelefoon kunnen mensen midden in het Tsunami gebied in Japan bellen met overledenen. Het is duidelijk zichtbaar dat de telefoon niet verbonden is, maar het gevoel dat de wind, die daar stevig waait, hun woorden naar hun overleden dierbaren brengt biedt troost. Wij gaven dit verhaal vorm door ons te verhouden tot eigen verhalen en stenen in alle vormen en maten van kiezelsteen tot zwerfkei. We zochten naar het beeldverhaal van elke afzonderlijke steen. Kom jij samen met een aantal ervaringsdeskundigen van de 18+ groep van Kumulus, te midden van het bruisende festivalterrein, tot een moment van verstilling, ergens tussen hemel en aarde?
Locatie: Creacrib
Tijd: 14.00 – 14.30
Leeftijd: 18+

11. Tableaux vivants
Duik in een schilderij van Hiëronymus Bosch en maak kennis met zijn vreemde en grappige figuren. Wordt zelf zo’ n bizar personage en zoek je plek in een tijdelijk, levend schilderij.
Locatie: Creacrib
Tijd: 16.00 – 16.30
Leeftijd: AL

12. Instrumenten-challenge
Speurtocht met allerlei leuke opdrachten gekoppeld aan diverse muziekinstrumenten. Lukt het jou om de route volledig af te leggen en ze allemaal te proberen?
Locatie: Muzieknest
Tijd: 12.00 – 14.30
Leeftijd: 6+

13. Mini-muziek
Muziek maken, luisteren, voelen en beleven voor de allerkleinste muzikantjes van 2,5 tot 4 jaar. Op speelse wijze wordt kennisgemaakt met de bouwstenen van muziek: melodie, ritme, dynamiek, klankkleur, tempo en … stilte. Iedereen kan op eigen tempo deelnemen, ontdekken en genieten. Tijdens deze workshop kan je kind vrijblijvend kennismaken met onze nieuwe cursus. Let op: ouders hoeven niet mee te doen; de kinderen gaan onder begeleiding van onze docent aan de slag.
Locatie: De boekenhoek
Tijd: 12.00 – 12.30
Leeftijd: 2,5 - 4 jr

14. Mini-muziek
Ook jonge 'herriemakers' van 4 tot 6 jaar kunnen muziek komen maken bij Kumulus. We gaan aan de slag met zang, dans, instrumentjes en verkennen allerlei soorten muziek. Doe mee en geniet! Let op: ouders hoeven niet mee te doen; de kinderen gaan onder begeleiding van onze docent aan de slag.
Locatie: Creacrib
Tijd: 12.00 – 12.30
Leeftijd: 4 - 6 jr

15. DJ-yourself
Altijd al eens willen ervaren hoe het is om als DJ te werken? Of je eigen tracks willen maken? Dat kan vandaag tijdens de DJ&Producing workshop. Kijk mee met onze jonge, maar ervaren producers en ontdek welke beats jij kunt maken.
Locatie: Muzieknest
Tijd: 15.00 – 17.00
Leeftijd: 12+

16. Jong muziektalent
Onze jonge muziektalenten zullen enkele meesterwerken laten horen. Peter Willems zingt en speelt contrabas en zal met zijn Peter Willems Trio, bestaande uit Bomin Seo (drums), Tizaan Alphonso (piano) en Peter zelf natuurlijk, een heerlijk optreden geven dat je niet mag missen! Beau & Maxime zingen en schrijven samen verschillende stijlen muziek. Daan Verhoeven zorgt voor een Spaans vleugje met zijn mooie gitaarmuziek. Tot slot de 11-jarige Luca Gilissen. Hij heeft al een behoorlijke carrière op zijn naam staan: musical en klassiek zang, tapdans, piano, toneel: wat kan deze innemende jongeman niet? Stuk voor stuk echte talenten waar Kumulus trots op is!
Locatie: Kumuluskiosk
Daan Verhoeven – 14.30 – 14.45
Peter Willems – 14.45 - 15.30
Beau & Maxime – 15.45 – 16.00
Luca Gilissen – 16.00 – 16.15
Leeftijd: AL

17. Kumulus Bands
Kumulus staat bekend om het grote aantal bands dat er gecoacht wordt. Leerlingen die hun instrument al op jonge leeftijd inzetten om samen met anderen vette muziek te maken. Deze jongeren en volwassenen willen graag laten horen wat ze kunnen.
Locatie: Kumuluskiosk
Unbelievable – 17.00 – 17.30
Rockits – 18.30 – 19.00
High 5 – 20.15 – 20.45
Locatie: Parcourspaviljoen
Tonic & The Ginger Ales – 20.15 – 20.45
Leeftijd: AL

18. Kumulus Jazz Ensemble
Jazz is heerlijke muziek; van rustige luisterliedjes tot swingende dansplaten. Kom en laat je verrassen door dit fantastische jazz-ensemble van Kumulus met topmuzikanten en zangers.
Locatie: Parcourspaviljoen
Tijd: 18.30 – 19.00
Leeftijd: AL

19. Kumulus Strijkorkest
Het Kumulus Strijkorkest is al jaren een begrip. Beginnende en gevorderde muzikanten spelen samen prachtige klassieke of iets minder klassieke nummers. Laat je verrassen en geniet van onze jonge strijkers.
Locatie: Parcourspaviljoen
Tijd: 15.45 – 16.15
Leeftijd: AL