Een ogenblik geduld a.u.b.
Zoeken English

Missie en Visie

Centre Céramique I Kumulus I Natuurhistorisch Museum

verrijkt, verbindt en verwondertOnze missie

De combinatie van een eeuw ervaring in kunsteducatie, een unieke collectie en de wijze waarop we de amateurkunsten ondersteunen, maakt ons hét kenniscentrum voor cultureel erfgoed, ‘t knooppunt voor talentontwikkeling en het kloppend hart voor cultuurparticipatie in Maastricht. We willen cultureel gids en reisgezel zijn. Als gids maken wij kunst, cultuur en erfgoed zichtbaar en inzetbaar voor alle Maastrichtenaren, van elke leeftijd en met elk talent. Als reisgezel gaan we in dialoog en gaan we productief aan de slag met de eigen ideeën van ons reisgezelschap.

Onze visie

We stimuleren actief ontmoetingen in cultuur, maken verbindingen in en met de stad en zoeken continu naar vernieuwing. In aanbod, in beleving en door samenwerking. Het échte culturele avontuur lonkt in de connectie, cocreatie en betekenisgeving met de stad en haar bewoners.

We inspireren de Maastrichtenaar in ons eigen huis of in de haarvaten van de stad om zelf cultuur te maken en te beleven; meedoen in de maatschappij en in het culturele leven. We leveren een significante bijdrage in de culturele ontwikkeling gedurende alle levensfases van de inwoners van Maastricht.

Cultuur verrijkt, verbindt en verwondert. Wij ontdekken talenten en helpen deze te ontwikkelen. Wij faciliteren en stimuleren iedereen, ongeacht herkomst, om mee te doen. Actief en passief. Zo zetten we de cultuur en het erfgoed van deze stad in voor het versterken van de levendigheid, de schoonheid/bedrijvigheid en het zelfbewustzijn van Maastricht en van alle Maastrichtenaren.

Kumulus streeft in alles naar een aanbod waarbij:

  • iedereen de mogelijkheid heeft om op een positieve en plezierige manier kennis te maken met kunst en cultuur;
  • iedereen de kans krijgt om de vaardigheden en inzichten te krijgen voor het uitoefenen van een of meerdere kunstdiscipline(s);
  • het stimuleren, informeren en faciliteren van de (amateur)kunstbeoefening wordt bevorderd.